Категорије
Актуелно

Saopštenje za javnost Koalicije Za budućnost Andrijevice SNP – NSD

POLICIJSKU TORTURU NAD GRAĐANIMA ANDRIJEVICE KAZNIĆE GRAĐANI NA IZBORIMA

Već nekoliko dana u kontinuitetu, građani Andrijevice se suočavaju sa neviđenom represijom i torturom koju sprovode pripadnici policije po diktatu aktuelne crnogorske vlasti, tajnih službi i opštinskih čelnika, koje predvodi Srđan Mašović.

Vrhunac nasilja od strane posebnih policijskih jedinica, koje egzistiraju zahvaljujući izdvajanjima svih građana, desio se sinoć kada su specijalci sakriveni iza maskirnih uniformi, izvršili raciju u nekoliko lokala čiji su vlasnici opoziciono nastrojeni a gdje se uglavnom okupljaju učesnici litija.

Bile su to scene slične onima iz akcionih filmova kada su uniformisana lica nemilice nasrnula na omladinu i poštene građane Andrijevice, od kojih većina jedva sastavlja kraj sa krajem. Specijalci su pojedine građane, bez ikakvog razloga, uz primjenu sile i divljačke krikove, nemilice bacali na ulice i blatnjave površine kao da su najveći kriminalci. Pritom su sijali strah kod maloljetne djece koja su se zadesila na ulici. Ujedno su, ciljno i selektivno, vršili pretres lica na koja su, zbog političke pripadnosti, čelnici lokalne vlasti uperili prst. O tome govori i podatak da racija nije sprovođena u lokalima koji važe za omiljeno sastajalište aktivista DPS-a i njihovih mentora. Prije toga, policijske patrole, dovedene sa strane su, takođe, po nalogu DPS poglavica u Andrijevici, zaustavljale vozila u gradu i kažnjavali sve one koji nijesu bili po njihovom ukusu i meraku.

Sve ovo je izazvalo veliko ogorčenje kod naroda Vasojevića koji je izrazio potrebu da se samoorganizuje i stane u zaštitu svog obraza i dostojanstva, jer je, jednostavno, doveden u poziciju da ne može da trpi dalja poniženja i torturu. Tim prije, jer su slike koje kruže preko društvenih mreža o dešavanjima u Andrijevici izazvale zgražavanje svih slobodoumnih ljudi.

Sigurni smo da iza svega ovoga stoje čelni ljudi opštine Andrijevica, koji po direktivama premijera Markovića i ministra Predraga Boškovića, koordinarora DPS-a za Vasojeviće, sprovode politiku pritisaka, ucjena i uništavanja tradicionalnih vrijednosti našeg naroda, a prije svega vrijednosti koje baštini Srpska pravoslavna crkva.

Poručujemo da je narod Vasojevića pročitao njihovu providnu igru i da im je odredio istorijski stub srama i zastiđa, jer ko udara na svoj narod, na svoje sugrađane i komšije neka ne očekuje da ga taj isti narod nagradi.

Takođe, neka znaju da su kroz policijsku torturu izazvali ogorčenje i kod svojih pristalica, koji im svakodnevno okreću leđa. Pobjeda je u našim rukama, a u njihovim sramni topuz nasilja i beščašća, svojstven izdajnicima roda svoga.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.