Категорије
СНП

За будућност Црне Горе-Беране

Како се ближе парламентарни избори који ће бити одржани 30. августа овлашћени представници коалиције За будућност Црне Горе у Беранама у циљу контроле изборног процеса врше провјеру законитости уписа бирача и промјене у бирачком списку, регистара пребивалишта и боравишта и регистара црногорских држављана. Посебно се врши контрола бирача који су уписани у бирачки списак, а стално су настањени у иностранству. Министарство унутрашњих послова дужно је да бирачки списак води у складу са законом и биће одговорно за све злоупотребе и неправилности. Коалиција За будућност Црне Горе ову контролу координисано врши у свим општинама у Црној Гори.
Странци који имају намјеру да злоупотријебе бирачко право и гласају у Црној Гори, а стално су настањени у иностранству, биће преко апликације Neka ostanu doma провјерени и пријављени земљама у којима живе. Овиме ризикују да изгубе бројне привилегије које су тамо остварили због кршења закона јер не могу чартер летовима које ми плаћамо а које организује ДПС прекрајати изборну вољу грађана Црне Горе као што су то радили на свим претходним изборима.
Посебно указујемо на то да одређеном броју бирaча истиче рок важења докумената, односно личне карте и пасоша, које могу користити приликом гласања. Стога подсјећамо грађане с обзиром на важност избора који су пред нама, да провјере своја документа и на вријеме предузму радње како би се продужио рок важења докумената. Упозоравамо грађане да у намјери да се изазове забуна и онемогући гласање на сами дан иyбора могуће је премјештање бирача са једног на друго бирачко мјесто па се дешава да су бирачи уписани на бирачком мјесту које није у оквиру њихове мјесне заједнице или мјеста становања. Грађани могу провјерити на сајту http://biraci.me/ и у просторијама МУП-а да ли су уписани на бирачки списак и на ком мјесту могу искористити своје бирачко право. У случају да нису у могућности да искористе ову врсту провјере грађани се за помоћ могу обратити коалицији За будућност Црне Горе у просторијама странака које чине овај политички савез.
Сви који буду учествовали у могућим злоупотребама биће процесуирани након наше сигурне побједе 30. августа

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.