Категорије
СНП

Danas je u Herceg Novom, u crkvi Svetog Spasa na Toploj, proslavljena slava osnivača grada.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog Spasa, a potom je u Njegoševoj školi svečano otvoren sedmi Trg od ćirilice.

Obilježavanju slave osnivača grada, Prenos moštiju Svetog Stefana prisustvovali su i predsjednik SNP CG Vladimir Joković, predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i potpredsjednica SNP CG i potpredsjednica hercegnovske Opštine Danijela Đurović.

Mitropolit Amfilohije se zahvalio predstavnicima lokalne uprave što održavaju tradiciju obilježavanja slave osnivača grada i okupljanja na ovaj dan.Čestitao je praznik, uz želje za dobro zdravlje, spasenje i iscjeljenje od “virusa koji su prolazni, ali i onih mnogo opasnijih virusa koji ovdje i do danas vladaju, a to su virus bogomorstva i bratoubilaštva, od koji smo svi pomalo oboljeli, a naročito oni koji su danas na vlasti”.

Mitropolit je otvorio Trg od ćirilice besjedom o Svetom Petru Cetinjskom, Njegoševom stricu, i to u Njegoševoj školi, zdanju u kojem je najistaknutiji vladar, vladika, filozof i pjesnik boravio dok je učio u Herceg Novom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.