Категорије
СНП

Dragoslav Dado Šćekić, potpredsjednik SNP CG i kandidat za poslanika na listi koalicije “Za budućnost Crne Gore”

VRATIĆEMO NAKNADE MAJKAMA I OBEZBIJEDITI BESPLATNE UDŽBENIKE ZA SVE OSNOVCE

Velika pobjednička koalicija ,,Za budućnost Crne Gore” poslije trijumfa na izborima, počeće da ostvaruje ono što je dio naših programskih ciljeva i naših realnih obećanja građanima.

U tom pravcu, jedan od naših prioriteta jeste usvajanje Zakona o nadoknadama majkama sa troje i više djece. Podsjetićemo da je ovaj Zakon usvojen na predlog Socijalističke narodne partije, ali ga je većina oličena u DPS-u, SD-u i Bošnjačkoj stranci ukinula i otela stečeno parvo, čime su se na najgrublji način poigrali sa sudbinama hiljada naših majki. Tu silu, nerazuman odnos i nepravdu, ispravićemo odmah po preuzimanju vlasti. Odlazeća Vlada napravila je i najveći dug koji je jedna vlada mogla ostaviti u svom četvorogodišnjem mandatu. Otvoreno se pitam na šta su to trošili novac i gdje su te pare otišle, gdje su te nove fabrike, ako nijesu imali novca za naše najranjivije kategorije?

Takođe, podsjećam da je opozicija, odmah poslije pobjede na lokalnim izborima u Beranama, pokrenula projekat besplatnih udžbenika za sve osnovce, čime smo olakšali roditeljima koji imaju đake i umanjili im makar dio troškova. Tu praksu besplatnih udžbenika za sve đake nastavićemo i na državnom nivou, čime ćemo samo ispoštovati zakonsku obavezu besplatnog školovanja naše djece.

DPS i sateliti pokazuju sve veću nervozu i strah jer su učestvovali u otimačini narodne i državne imovine. I oni znaju da se dan promjene vlasti približava. Nervoza je opravdana, a strah treba da postoji kod onih koji su učestvovali u otimačini narodne imovine, jer dan pobjede se neumitno bliži. Koalicija ,,Za budućnost Crne Gore” pokazuje na djelu kako se okuplja i mobiliše država oko ekonomskog oporavka i uništavanja prakse pljačkanja svoje države.

“Za budućnost Crne Gore” je opozicioni pokret, koji je okupio političke snage i intelektualnu elitu, koja će da promijeni i pobijedi vlast. To je politička budućnost SNP-a i Crne Gore. Pridružite nam se! Pobijedićemo zajedno, za Crnu Goru i za našu djecu!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.