Категорије
СНП

Izbori su prilika da se stavi tačka na pljačku Zete i Crne Gore

Slađana Kaluđerović, predsjednica Odbora SNP Golubovci u izjavi za Dan

Čitavu vladavinu DPS-a u Zeti najbolje bi opisala rečenica čuvenog Valtazara Bogišića – „što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi“.

Radi privida promjena, DPS je rotirao svoje kadrove na vlasti u Zeti, ali je u praksi sve bilo po sistemu – „Sjaši Kurta, da uzjaše Murta“.

Tako je i aktuelno rukovodstvo Zete prije dvije godine zauzelo funkcije paralelno sa aferom „Koverta“, čiji je glavni akter guru DPS-a u Zeti Migo Stijepović. Da je Crna Gora demokratsko društvo i da čelnici lokalnog DPS-a imaju demokratske manire odmah bi uslijedile njihove ostavke, ali do toga nije došlo, jer su im funkcionerske fotelje ipak draže od čistog obraza.

U međuvremenu još jednom se pokazalo da je „vrijeme majstorsko rešeto“, jer DPS čelnici u prethodne dvije godine bavili su se svim i svačim, osim onim što im je glavni posao – da rade u korist boljeg kvaliteta života svih građana Zete.

Tako su nastavili sa selektivnim pristupom kada su u pitanju rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnica, ali i kada su u pitanju ostali infrastrukturni projekti. I nakon dvije decenije i dalje se obećava izgradnja sportske sale na Beglacima, ali je zato nastavljena praksa finansiranja sportskih klubova po dominantno političkim interesima.

Uprkos dobroj proizvodnji vrijednih stanovnika Zete, poljoprivreda je i dalje na najnižim mogućim granama, jer se, između ostalog, subvencije ne daju pravim poljoprivrednim proizvođačima, već firmama koje otkupljuju robu za izvoz.

Sve ovo ubrzo može da se promijeni. Potrebno je samo 30. avgusta, sa olovkom u ruci, da stavimo tačku na pljačku Zete.

Izvor : DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.