Категорије
СНП

ŠĆEKIĆ: POBJEDA OPOZICIJE JE SADA NA DOHVAT RUKE

Predsjednik opštine Berane, potpredsjednik SNP Crne Gore i kandidat na poslaničkoj listi koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Dragoslav Šćekić izjavio je sinoć, gostujući u emisiji „U žiži“ na Tv Novi (Herceg Novi), da je pobjeda opozicije nad Dps režimom na izborima 30. avgusta „na dohvat ruke“.
Prvi čovjek beranske opštine je zajedno sa koalicionim partnerima i sugrađanima 3 puta do sada pobijedio Dps, i to 2014. i 2018. godine na lokalnim izborima u Beranama, računajući i ponovljene izbore u drugom krugu na nekoliko mjesta. Kampanjom Dps je rukovodio tada predsjednik ove partije i Crne Gore, Milo Đukanović.
„Nikada nisam izlazio olako sa nekim pretpostavkama, a sada sam potpuno ubijeđen u našu pobjedu kao što sam bio siguran u to 2014. i 2018. godine kada je koalicija „Zdravo Berane“ prvi put samostalno, a drugi put zajedno sa Demokratskom CG, pobijedila DPS u Beranama“, kazao je Šćekić.
Istakao je zatim „nismo samo DPS u lokalu pobijedili već i na državnom nivou, jer je kompletan aparat bio podređen tome da pobijede u Beranama“.
„Međutim, nije im pomogla sva sila u Beranama koju su upotrijebili da bi ostvarili pobjedu jer su građani dali glas koaliciji „Zdravo Berane“ (SNP i DF) i Demokratskoj CG. Pobjeda u Beranama bila je pobjeda za budućnost Crne Gore i značila je da su građani slobodni. Odolili su pritiscima i ucjenama a to je recept i za izbore na državnom nivou sada“ podvukao je Šćekić, naglašavajući da recept Berana treba da bude primijenjen i u državi na izborima 30. avgusta bez obzira na sve pritiske, ucjene i manipulacije.
Nema potrebe za strah. Zašto bi se građani plašili, pita on.
„Mi svi treba da damo ogroman doprinos, kako bi budućnost svih nas, naših porodica, naše djece bila mnogo bolja nego što je sada i ona koju smo već izgubili zahvaljujući ovoj vlasti za prethodnih 30 godina. Prema tome ne vidim razloga za strah jer Dps i ove vlasti se ne treba plašiti. Naprotiv, oni treba da se plaše sebe jer su ovu državu doveli na rub egzistencije i nažalost, toliko je podijeli“, rekao je Šćekić.
Obećavati bolju sjutrašnjicu građanima, odnosno nastavak razvoja od strane aktuelne državne vlasti, po riječima Šćekića, krajnje je neozbiljno i neodgovorno.
„Imali su prilike da za 30 godina pokažu sve što znaju. Samo sa sebe, svoje porodice i uži krug prijatelja su prigrabili sve moguće privilegije. U ovom momentu imamo razorenu ekonomiju i potpuno podijeljeno društvo“, rekao je potpredsjednik SNP Crne Gore.
Litije su pokazale da je Crna Gora slobodna.
„Žao mi je što večeras nisam u Beranama na litiji. To su za mene jako značajni momenti. Biti sa svojim narodom, biti uz svoju crkvu, za mene je velika čast i privilegija“,
Vlast je izgubila svaki kompas.
„Sve su uništili i ostao je još samo stub duhovnosti. Doveli su do toga da ruše ono što je stvorilo državu, jedan od njenih stubova a to je crkva. Svi koji su učestvovali u donošenju takvog zakona trebali su podnijeti ostavke. Nijedna vlast u istoriji Crne Gore nijs je izdala kao ova vlast. Udarili su u temelje duhovnosti i državnosti, ova vlast je dotakla dno i ona mora pod hitno da bude smijenjena da se vrate čast, poštenje, sloga i napredak kako bi naša djeca imala budućnost kakvu zaslužuju“, kazao je Šćekić.
On je istakao da država i crkva moraju jedna drugu paziti, poštovati i imati odgovornosti.
„Beranci i Vasojevići posebnu pažnju gaje prema stožeru naše duhovnosti, kulture i obrazovanja manastiru Đurđevi Stupovi koji postoji 807 godina. Berane štiti svoj manastir, Eparhiju Budimljansko-nikšićku i vladiku Joanikija koji je obnovio vrijednosti koje su bile zanemarene. Mnogi se u pravoslavnom svijetu ponose našim vladikom i mitropolitom Amfilohijem, a vlast je zauzela neprimjeren stav i zbog toga će izgubiti vlast jer ne možemo udarati na crkvu“, podvukao je Šćekić.
Kako je rekao, na čelu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ je prof. dr Zdravko Krivokapić, čovjek kojem pripada da bude na tom mjestu.
„Uvaženi profesor Krivokapić baštini vrijednosti i ponašanje koje je potrebno Crnoj Gori, a to su čast, poštenje, znanje, iskrenost. Takvi ljudi su potrebni Crnoj Gori i oni će, siguran sam, posle 30. avgusta sve više dobijati prostora“, kazao je jedan od predstavnika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i kandidat za poslanika, Dragoslav Šćekić.
Poslao je i sledeću poruku:
„Svi moramo izaći 30. avgusta na izbore i moramo razmišljati o budućnosti, o budućnosti svoje djece, budućnosti Crne Gore. Nama je prijeko potrebna sloboda i bolji i kvalitetniji život.
Pozivam građane Crne Gore da Dps vlast koja je podijelila našu državu i ekonomski unazadila pošalje u političku prošlost, kako bi krenuli zajedno u razvoj i napredak države i u bolju budućnost“.
Dodao je da buduća vlast koju će činiti opozicione partije nakon pobjede 30. avgusta ne smije da traje duže od dvije godine jer dobra budućnost Crne Gore je samo u smjenjivosti vlasti.
U intervjuu je govorio i njegovoj Socijalističkoj narodnoj partiji, odnosno da se na njenom čelu čovjek koji ima časne i poštene namjere (prim. aut. Vladimir Joković), zatim da je Marko Bato Carević (DF) svojim odgovornim ponašanjem na čelu opštine Budva u prethodnom periodu zaslužio da ponovo dobije mandat.
Pozvao je još jednom Upravu policije i tužilaštvo da otkriju ko stoji iza grafita mržnje u Beranama.
„Naše komšije, prijatelji Muslimani I Bošnjaci odlično znaju iz kojih političkih kuhinja dolaze ovakvi naručeni grafiti u susret izborima i čiji je to rukopis“, poručio je Šćekić.

Izvor: Berane online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.