Категорије
Спорт

Nema nepotrebnih igrača

REPREZENTACIJA CRNE GORE U NEDELJU POČINJE PRIPREME, SELEKTIR FARUK HADŽIBEGIĆ KAZAO

Klupska fudbalska sezona u Crnoj Gori počela je nedavno, a narednog vikenda će u žiži interesovanja biti i reprezentativni fudbal. Kreću pripreme za drugo izdanje Lige nacija, a čini se da u taboru „crvenih“ s nestrpljenjem čekaju sve to. Selektor Faruk Hadžibegić prije par dana je objavio spisak igrača na koje računa za mečeve sa Kiprom i Luksemburgom. Međutim, klubovi u kojima nastupaju naši igrači već su počeli da vrše određeni pritisak, kako bi se igrači oslobodili reprezentativnih obaveza.

Za mene to pitanje ne postoji. Pozive sam poslao i očekujem da će svi igrači doći. Svjestan sam da postoji problem virusa, ta situacija koja je nastala različita je u svim državama i svaki igrač može da ima određene probleme. Međutim, do ovoga momenta nijedann igrač nije rekao neću ili ne mogu, niti je tražio uslugu da ne dođe. S druge strane, klubovi vrše pritisak da se igrači oslobode reprezentativnih obaveza. Ali, to moraju rješavati sa svojim federacijama ili Ministarstvima zdravlja u zemlji u kojoj se naleze – rekao je Faruk Hadžibegić za „Dan“.

Južnokorejski Inčon je prije nekoliko dana zvanično tražio od FSCG da se obaveza u nacionalnom timu oslobodi Stefan Mugoša.

Ima više klubova koji su tražili da se igrači oslobode i ne bih izdvajao Inčon u odnosu na ostale. Naš stav je da nam svi trebaju, važne utakmice su pred nama.

Na startu Lige nacija, „crvene“ očekuju dva gostovanja. Prvo je 5. septembra na Kipru, a tri dana kasnije igraće u Luksemburgu.

Utakmice moramo igrati i kao domaćini i kao gosti. Ja bih volio da sve igramo kući, zbog publike, terena i nekako si uvijek sigurniji kada si domaćin. Ali, žreb je tako odlučio i adaptitraćemo se – rekao je Hadžibegić i osvrnuo se na sastav grupe.

Mi smo svi zajedno u poslednjoj grupi C i kada smo tu ne možemo biti prepotentni i reći da vrijedimo više od ostalih. Ako smo sa njima, onda smo isti. Želja mi je da budemo kompletni, da su svi zdravi i da onda vidimo naš kvalitet. Mislim da moramo ostvariti dobar rezultat.

Spisak za start u Ligi nacija, Hadžibegić je objavio nedavno, ali će on biti dopunjen igračima iz domaće lige.

Ja sam veliki pristalica domaće lige i rada domaćih trenera. Bez domaće lige nigdje na svijetu nema ni reprezentacije. Prema pravilima, ja sam prvo dao spisak igrača koji nastupaju vani, pa onda domaćih. Vidjećemo šta će biti, gledamo utakmice, a na osnovu potreba biće i upućeni pozivi.

Crnogorski klubovi u Evropi dosta dobro stoje. Neke utakmice Hadžibegić je posmatrao uživo, a na pitanje da prokomentariše igre i njihov učinak, odgovorio:- Mislim da su svi napravili dobar rezultat. Nažalost, Budućnost je ispala od bolje ekipe, ali takmičenje nastavlja u Ligi Evrope. Šteta što je na kraju bilo 3:1, ali je činjnica da se nisu obrukali.

Od povrtka iz Francuske, selektor „crvenih“ je redovan posjetilac prvoligaških utakmica. U prvom kolu je posmatrao dvije, a prekjuče jednu utakmicu.

Gledam sa stručnim štabom, podijelimo se na nekoliko utakmica. Mislim da klupski fudbal u Crnoj Gori polako napreduje. Bitno je da se ponovo igra, da ima interesovanja kod navijača. Očekujem da ćemo u kratkom periodu doći na još bolji nivo – konstatovao je Faruk Hadžibegić.

Adaptiraćemo se na situaciju
Pripreme kreću u nedjelju, a sigurno je da će sve, zbog pandemije korona virusa, izgledati drugačije.

Biće kao i u klubovima, nema publike, nema novinara, nema nikoga… Nisam ekspert kada je to u pitanju, ali postoje pravila koja se moraju poštovati i moramo se adaptirati na ovu situaciju. Ali, naći ćemo neki model. Nadam se da neće trajati vječno – istakao je Hadžibegić.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.