Категорије
Актуелно

UZALUD SU MARKOVIĆEVI HVALOSPJEVI, NAROD JE ODLUČIO!

Ponesen žarom predizborne kampanje, premijer Marković je potpuno izgubio kompas. Tako je juče izjavio da se Crna Gora, i u uslovima krize, izgrađuje i razvija, da je broj zaposlenih povećan za preko 25.000, stopa nezaposlenosti je smanjena za više od 10 odsto, povećane su zarade u brojnim sektorima, a penzije, plate u javnom sektoru i socijalna davanja su više nego sigurni.

Očigledno je da je i na Markovića prešao ničim opravdan optimizam njegovog šefa Đukanovića, pa sebi dozvoljava ovako nesuvisle izjave. Toliko nesuvisle da se pitamo u kojoj državi predsjednik Vlade živi.

Kakvo je stanje u Crnoj Gori najbolje znaju građani. Nezaposlenost je svakog dana sve veća, pa je za samo par mjeseci od izbijanja korona krize bez posla ostalo više hiljada ljudi. Paketi pomoći koje je tako slavodobitno, na sva zvona najavljivala Vlada, nisu pomogli ni građanima, ni privrednicima, koji muku muče da očuvaju svoje biznise i zadrže zaposlene.

Takvo stanje nije nastupilo samo zbog pandemije korona virusa i toga građani moraju biti svjesni. Već godinama naša ekonomija posrće, javni dug raste neviđenom brzinom, gradimo najskuplji auto-put u Evropi bez jasnog plana kako ćemo vraćati kredite za njega, a Markovićeva Vlada nema nikakvu viziju kako da se uhvati u koštac sa ovim problemima. Jedino što znaju čelnici Vlade je toliko puta viđeno prodavanje magle.

Umjesto što se hvali da je Crna Gora bila najbrže rastuća ekonomija u Evropi prethodnih godina, bolje bi bilo da premijer odgovori na sva ona opravdana pitanja građana i javnosti koja se odnose na brojne afere koje su obilježile njegov mandat, kao što su „Koverta“, „Stanovi“, „Možura“, itd.

Građani više ne vjeruju ni u Markovićeve bajke o uspješnom rukovođenju u slučaju pandemije korona virusa. Nedavna istraživanja su pokazala drastičan pad njihovog povjerenja u rad NKT-a, tačnije politbiroa DPS-a, čiji se veliki broj članova našao na poslaničkoj listi ove partije.

Turistička sezona je definitivno propala i pored nastojanja vlasti da otvaranjem granica u poslednji čas za građane Srbije i Bosne i Hercegovine i uspostavljanjem avio-prevoza sa Rusijom, spasi ono što se spasti dâ.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poručuje premijeru i njegovoj družini da su građani svjesni svega onoga što su radili, odnosno nisu radili tokom prethodne četiri godine i da će u nedelju dati svoje mišljenje o tome. Straha više nema, želja za slobodom vodi građane, ne možete ih više kupiti i zastrašiti. Promjene su tu, a trideseti avgust ostaće zabilježen kao datum za pamćenje u istoriji Crne Gore.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.