Категорије
СНП

U NEDELJU SVI POKAŽITE DA IMATE SNAGE DA SE BORITE ZA SVOJU I BUDUĆNOST CRNE GORE ‼️

Mr Marija Radinović, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

Građani Crne Gore naslušali su se prethodnih sedmica raznih obećanja. Nedelja je blizu, dan kada će oni sami sa sobom, u glasačkoj kabini, odlučiti kako će živjeti u narednom četvorogodišnjem periodu i kako će naša država izgledati i razvijati se.

Gotovo sve je rečeno, ali potrebno je još jednom ukazati na ključne razlike između trenutne vlasti i liste narodne koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Ukoliko date glas aktuelnom režimu podržaćete dalje demokratsko, političko, ekonomsko i socijalno nazadovanje naše zemlje. Vlast koja opstaje na podjelama, prvenstveno nacionalnim i vjerskim, ne može donijeti dobro nikome u Crnoj Gori. Lista „Za budućnost Crne Gore“ zalaže se za državu u kojoj će se svaki njen građanin, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, osjećati slobodno i uvaženo, u kojoj će se njegova prava poštovati bez zadrške i koja će raditi za dobrobit svih.

Mnogo puta smo istakli da je sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti otvorio Pandorinu kutiju aveti prošlosti u Crnoj Gori i dodatno zakomplikovao i onako složenu društvenu situaciju. Jasno je da vlast primjenom ovog akta želi da oduzme imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske u cilju obezbjeđenja dodatnih sredstava jer je gotovo sve u našoj državi odavno rasprodato.

Ukoliko želite da nastavite da živite u zemlji koja se prepoznaje po organizovanom kriminalu, korupciji, nepotizmu, partijskom zapošljavanju, katastrofalnom stanju u sudstvu i tužilačkom aparatu, siromaštvu, egzodusu mladih ljudi, kaskanju na evropskom putu, daćete glas DPS-u i njihovim dosadašnjim partnerima. Ako, pak, hoćete državu vladavine prava, u kojoj se poštuju osnovna ljudska prava, koja je zasnovana na prinicipima istinske demokratije, socijalne pravde, tolerancije, uvažavanja različitosti, koja se bori za svoje građane, a posebno mlade, te zalaže za ostvarenje koncepta ekološke države, nećete oklijevati. Svoje povjerenje poklonićete onima koji će bezrezervno sve svoje kapacitete staviti u službu ostvarenja ovih ciljeva.

Podsjećamo i da je korona kriza pokazala koliko je crnogorska ekonomija ranjiva, da turizam ne može biti njen noseći stub, već da se moraju ravnomjereno razvijati industrija i poljoprivreda, kako bi se sačuvala radna mjesta, otvarala nova i osigurala ekonomska supstanca. Sumnjive strane investicije uveliko su urušile ugled Crne Gore u međunarodnim okvirima, svjedočeći o sveprisutnoj, „endemskoj“ korupciji, a brojne afere kao što su „Snimak“, „Koverta“, „Stanovi“, i „Teren“ bjelodano pokazuju da je ključni cilj vlasti goli opstanak i ništa drugo.

Osnovni zadatak nove vlasti, koju će činiti i naša koalicija biće, društveni i ekonomski oporavak zemlje, njeno čišćenje od korupcije i kriminala, izgradnja pravne države koja će biti jednaka za sve, te promjena spoljnopolitičkog kursa kako bi se konačno izgladili duboko narušeni odnosi sa našim tradicionalnim prijateljima kao što su Srbija i Rusija.

Zbog svega navedenog, izbor za naše građane nikad nije bio jednostavniji. Ili ćete dati priliku DPS-u da pojede još četiri godine života vaše djece i porodica, ili ćete konačno stati na kraj uništavanju Crne Gore i njenom moralnom i svakom drugom srozavanju.

Moramo se izboriti za državu koja će pripadati svima, na koju ćemo svi biti ponosni i koja će biti sposobna da stane iza svakog svog građanina. Ali, da bi to bilo moguće i građanin mora uspravno da stane! Zato, u nedelju, 30. avgusta, svi na birališta i pokažite da imate snage da se borite za svoju i budućnost Crne Gore!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.