Категорије
СНП

‼️ SVANULO JE, CRNA GORO ‼️

Svanula je narujnija zora u poslednjih trideset godina u Crnoj Gori. Narod je juče na izborima rekao svoje, glasao je za promjene, glasao je za nove ljude, nove ideje, za bolje sjutra naše djece, za drugačiju Crnu Goru, Crnu Goru po mjeri svakog građanina.

I pored svih pritisaka, ucjena, kupovine glasova, dovođenja glasača iz dijaspore, institucionalne prednosti i drugih marifetluka, DPS nije uspio ovog puta. Nije uspio jer su građani uzeli olovke u ruke i rekli da je bilo DOSTA. Dosta je bilo diktature, straha, terora, šikaniranja, protjerivanja i ostalih nepočinstava. Došlo je novo doba, doba za korjenite promjene.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahvaljuje svim građanima koji su na miran i demokratski način juče iskazali svoju volju. Posebnu zahvalnost dugujemo našim vjernim biračima kojima ni ovog puta nije zadrhtala ruka, koji nisu dozvolili da budu potkupljeni, koji su sačuvali obraz, čast i dostojanstvo i podsjetili nas na zavjete naših predaka. Podsjetili su nas još jednom da, uprkos svemu, nema ništa svetije od Crne Gore, koja je majka svih nas i koja će to i ostati.

Hvala svima onima koji su zaokružili broj devet, sadašnjim i bivšim članovima SNP-a. Danas se sa posebnim pijetetom sjećamo onih koji više nisu sa nama, a koji su svoje živote i sudbine utkali u veliku borbu koja je rezultirala ovom svijetlom pobjedom. Prije svih, sjećamo se prvog predsjednika SNP CG i nekadašnjeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića, koji nije dočekao da vidi oslobođenu Crnu Goru. Sigurni smo da sa nekog drugog mjesta vidi sve i da je ponosan na svoj zavičaj.

SNP CG želi da Crna Gora od danas krene u nove pobjede, koje će biti na zadovoljstvo svih građana, da zajedno gradimo zemlju koja će biti jednaka prema svima i koja će svakom pojedincu dati mogućnost da živi i razvija se u skladu sa svojim mogućnostima. Bićemo tu da pomognemo svakom čovjeku, sa ciljem da stvorimo zemlju koja će biti demokratska, država vladavine prava, poštovanja osnovnih ljudskih prava i socijalne pravde, koja će biti uvažena na međunarodnom planu i kojom će sa naši potomci ponositi.

Oni koji su izgubili ne treba da se plaše. Mi nismo kao oni. Mi se nećemo svetiti, oprostićemo sve ono što nam je rađeno i nećemo dozvoliti sebi da učinimo isto. Zato i jesmo hrišćani, kako reče prof. Krivokapić. Oni koji su kršili zakon i doveli zemlju do beznađa će odgovoriti pred nezavisnim pravosudnim organima. Revanšizma neće biti.

Pred nama je težak put. Svjesni smo toga, ali ne oklijevamo. Imamo volje, snage, energije i znanja da radimo neumorno za dobro naših građana. Svanulo je, Crna Goro!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares