Категорије
Актуелно

Varhelji i Borelj: Očekujemo formiranje nove vlade koji će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU

„Crna Gora je dobro napredovala u procesu pridruženja, ali mora da ubrza reforme, pogotovo one iz vladavine prava“, napisao je Varhelji

Crna Gora je 30. avgusta održala parlamentarne izbore i lokalne izbore u pet opština, po izbornom zakonodavnom okviru koji je umnogome nepromijenjen u odnosu na prethodne izbore, u izazovnom kontekstu pandemije virusa COVID-19. Izbori su bili mirni i kompetitivni, uz visoku izlaznost, i bili su praćeni od strane lokalnih i međunarodnih posmatrača koje je akreditovala Državna izborna komisija, kazali su Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelj i visoki predstavnik EU Žozep Borelj, navodi se u saopštenju delegacije EU u Crnoj Gori.

Preliminarni nalazi i zaključci međunarodnih posmatrača iz Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i Parlamentarne skupštine OEBS-naglašavaju da su izbori sprovedeni transparentno i efikasno, ali i napominju visoko polarizovanu debatu o pitanjima crkve i nacionalnog identiteta, kao i određene zabrinutosti u vezi za neprimjerenom prednošću vladajuće partije i neuravnoteženim medijskim praćenjem.

Izvor: VIJESTI

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.