Категорије
Актуелно

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE ŽELJKO ĆULAFIĆ KAZAO ZA „DAN“ DA JE POBJEDOM NA IZBORIMA OPOZICIJA DOKAZALA DA ANDRIJEVICA ŽELI DOBRO CRNOJ GORI

Nosilac liste „Za budućnost Andrijevice“, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokratija (NSD), i kandidat za predsjednika opštine Željko Ćulafić poručio je u razgovoru za „Dan“ da su Vasojevići, pobijedivši Demokratsku partiju socijalista (DPS), dokazali da nijesu neprijatelji Crne Gore. On je istakao da će u Andrijevici biti mjesta za sve dobronamjerne i časne ljude ovoga svijeta.

– Treba da se stide svi oni koji su branili Andrijevicu i Crnu Gori od nas Vasojevića okupljenih oko liste na čijem sam se čelu našao. Nijesu Crna Gora i Andrijevica više njihovi nego naši. Oni su Crnu Goru voljeli zbog ličnih interesa, a mi smo pokazali da je volimo zato što joj istinski pripadamo i ljubimo svaku stopu njene zemlje. Žalosno je što su oni Vasojevići, kao pripadnici najvećeg srpskog plemena, od strane dosadašnjeg režima proglašavani za državne neprijatelje samo zato što nijesu htjeli da misle glavom DPS-a. Zato smo ovom pobjedom dokazali, i dokazivaćemo i ubuduće, da Andrijevica postaje slobodno mjesto i destinacija koja istinski pripada Crnoj Gori, kao što pripada i svim njenim građanima, ali i onima koji žive daleko od svog zavičaja – naglasio je Ćulafić.

On smatra da narodu treba da se izvine svi oni koji su govorili da su snage suprotstavljene DPS-u spremne da izoluju Andrijevicu od Crne Gore i protjeraju neistomišljenike.

– Vidi li neko da mi nakon pobjede pravimo granice između Crne Gore i Andrijevice i da protjerujemo političke protivnike? Odgovor je ne. Mi smo tu da gradimo jedinstvo, a na njima je da se izvine narodu za sve neistine koje su širili – kazao je Ćulafić.

On je istakao da nova vlast u Andrijevici neće pribjegavati revanšizmu, već će sistematski raditi na anuliranju podjela koje je širio odlazeći režim.

– Narod Vasojevića je i tokom litija i odbrane svetinja pokazao svoj hrišćanski duh, pun ljubavi i praštanja. Tim duhom će se rukovoditi i nova vlast u Andrijevici. Mi nećemo težiti nikakvom revanšizmu prema političkim protivnicima, ali ćemo inicirati da se na odgovornost pozovu svi oni koji su se ogriješili o zakon – naglasio je Ćulafić.

Po njegovim riječima, nakon odlaska DPS-a za Andrijevicu dolaze bolji dani i u duhovnom i u ekonomskom i u socijalnom smislu.

– Težićemo da uspostavimo sistem vrijednosti i da Andrijevici vratimo duhovni i kulturni sjaj po kojem je bila prepoznatljiva u civilizovanom svijetu. Pokušaćemo da zadržimo mlade i da kroz oživljavanje privrede i adekvatnu valorizaciju turističkih i prirodnih potencijala otvorimo nova radna mjesta, čime će se ispisivati nova, srećnija stranica ponosnih Vasojevića – poručio je Ćulafić.


Mašović se povlači iz politike
Nosilac liste Demokratske partije socijalista u Andrijevici i aktuelni predsjednik te opštine Srđan Mašović saopštio je juče da napušta politiku nakon što je njegova partija izgubila na proteklim izborima. On smatra da je partija kojoj pripada ostvarila loš izborni rezultat zbog Crkve.

– Mnogo smo radili na ekonomskom i infrastrukturnom planu u Andrijevici, ali očigledno da je Crkva imala uticaj. Ja se više nikada neću baviti politikom. I prije ovih izbora sam razmišljao da se povučem, a ishod ovih izbora me je definitivno naveo na tu odluku. To činim iz ličnih i zdravstvenih razloga i ništa drugo nije u pitanju– kazao je Mašović.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.