Категорије
Друштво

Удружење новинара ЦГ: Тужилаштво да процесуира нападача на новинара Јовановића

Удружење новинара Црне Горе осудило је напад на Миленка Јовановића, уредника „Барског портала“ и новинара портала ИН4С. Тужилаштво и полиција су позвани да процесуирају активисту ДПС-а који је на њега физички насрнуо и задао му ударце, тим прије јер је познато о коме се ради.

 „Удружење новинара Црне Горе осуђује напад aктивисте ДПС на Миленка Јовановића, уредника „Барског портала“. Јовановић је био жртва активисте владајуће странке Веселина Спаића, који је неслагање са уређивачком политком Барског портала ријешио тако што је напао Јовановића и задао му неколико удараца песницом.

Удружење новинара Црне Горе упозорава јавност, а посебно јавне и тајне структуре још увијек владајуће странке, да се окану напада на новинаре и да активисте не шаљу да се обрачунавају са њима. Вријеме диктатуре је одвно прошло, слобода је на велика врата крочила у Црну Гору и свима мора бити јасно да је то велика заслуга и свих новинара који раде свој посао. Они нијесу заслужили да им пријете активисти ДПС-а и да над нашим главама спроводе само њима познату правду“ – стоји у саопштењу најмасовније и најстарије новинарске асоцијације у Црној Гори.

Од Управе полиције и Тужилаштва је затражено да се нападач процесуира, јер је познато ко је то урадио и да са њиме поступа у складу са законом.

„Удружење новинара позива и остала слична удружења да у ово вријеме стиснемо редове и да пошаљемо поруку да нико нема право да се залијеће на нас и да је држава и остала јавност обавезна да нас заштити од свих облика насиља“ – нагалашава се у саопштењу које потписује предсједник УН ЦГ Тихомир Бурзановић.

Јовановић је нападнут синоћ у класичној сачекуши у објекту фирме „Тап“, власника Ранка Јовића, у Хај Нехају у Сутомору, а нападу који је на њега извршио Спаић претходио је дуготрајни разговор Јовића и начелника ЦБ Бар Веселина Маговчевића, који је такође пријетио уреднику Барског портала.

На ове околности у ЦБ Бар су узете изјаве актера, а очекује се да дјело квалификује Основни државни тужилац Нусрета Араповић.

Izvor: http://barskiportal.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.