Категорије
Актуелно

Potparolka Evropske komisije: Građani u CG pokazali spremnost da sami odlučuju o svojoj budućnosti

U postojećem postizbornom kontekstu u Crnoj Gori, Evropska unija (EU) očekuje smirenost, uzdržanost, inkluzivni politički dijalog i poštovanje principa unije, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Pisonero Hernandez je to poručila u pisanom odgovoru na pitanje Glasa Amerike da li je EU zabrinuta da bi politička polarizacija mogla da bude izvor nestabilnosti u Crnoj Gori i šta savjetuje ključne aktere u zemlji u tom pogledu,prenosi agencija Mina.

Ona je ocijenila da su velikim odzivom na izborima, crnogorski građani pokazali spremnost da sami odlučuju o svojoj budućnosti.

Pisonero Hernandez je ocijenila da su predstojeće konstituisanje novog parlamenta i formiranje nove vlade isključiva odgovornost crnogorskih političkih aktera.

„EU je proteklih godina osnažila saradnju sa partnerima na Zapadnom Balkanu kada je riječ o otpornosti, sajber bezbjednosti i strateškoj komunikaciji da bi ih bolje pripremila da se suoče sa bilo kakvim neprihvatljivim uticajem“, rekla je ona u odgovoru na pitanje da li je Brisel zabrinut da bi strani akteri mogli da iskoriste aktuelnu situaciju u Crnoj Gori da podstaknu nestabilnost.

Izvor: https://kodex.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.