Категорије
СНП

Institut za javno zdravlje udarna pesnica DPS u predizbornim mjesecima️

SVI ĆE MORATI DA PODNESU RAČUNE, POSEBNO INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE ❗️

Kriza sa epidemijom COVID – 19 podsjetila nas je da u Crnoj Gori postoji još jedna državna institucija u službi DPS oligarhije pod nazivom Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Svi smo svjedoci neprofesionalnog i na momente bahatog ponašanja čelnih ljudi IJZ, katastrofalnog upravljanja i zlonamjernijh zloupotreba epidemioloških mjera sa elementima krivične odgovornosti, sa jasnim ciljem da ovu državnu instituciju pretvore u udarnu pesnicu DPS-a u predizbornim mjesecima.

U jednom periodu, koristeći se dvostrukim DPS aršinima, propisivali su mjere zabrana održavanja litija, posjećivanja i služenja liturgija u hramovima Mitropolije, praćeno hapšenjima običnog naroda, sveštenika i monaha kao i roditelja koji su sa djecom dolazili da pokažu odanost svojoj Crkvi. Tendencioznom zabranom ulaska turistima iz Srbije i Rusije, IJZ je gotovo u potpunosti uništio turističku sezonu i državu Crnu Goru uveo u finansijsku krizu sa mogućim kataklizmičnim posledicama.

Poznato je da Institutom za javno zdravlje upravljaju isključivo kadrovi DPS-a, a on godinama služi kao resusrs za udomljavanje odabranog DPS kadra, koji prima plate daleko iznad plata ostalog medicinskog kadra u Crnoj Gori. Plate evropske, a ponašanje i djelovanje na nivou politbiroa.

Zato i ne čudi da od gubitka izbora nema pompeznih saopštenja NKT-a (koji se oslanja na IZJZ), a koji je sve vrijeme nastupao kao glavni odbor DPS-a.

Državna revizorska institucija je u julu ove godine objavila Izvještaj o reviziji godišnjeg finansijskog izvještaja Instituta za javno zdravlje Crne Gore za 2018. godinu (čak 16 mjeseci od objavljivanja zvaničnih bilansa za tu godinu). U period od 2015-2019. godine, Institut je napravio tek 189.214 eura profita.

Za period 2015-2019. godine, IJZ je izgubio milion eura kapitala, a istovremeno su povećali obaveze za 650.000 eura.

Posebno zabrinjava činjenica da 89 posto prihoda od prodaje, pada na teret troškova zaposlenih (plate i vjerovatno razni bonusi). Tokom poslovne 2019.godine samo za plate i ostala lična primanja zaposlenih izdvojeno je čak 3.365.390 eura, a u period od 2015- 2019. godine čak 15 miliona eura!

Dakle, 216 zaposlenih u Institutu za javno zdravlje prima prosječno mjesečno 1.300 eura bruto platu. Ako je prosjek 1.300 eura, za očekivati je da direktor i širi menadžment primaju plate u rasponu od 3 do 5 hiljada eura mjesečno. Nema šta – evropski! Sve za plate i privilegije!

Kolegama ljekarima i medicinskom osoblju koje krvari u ostalim javnim medicinskim ustanovama treba 4 godine rada da dostignu nivo primanja zaposlenih u IJZ CG. Pravedno? Ni govora!

Očigledno da je u Institutu potrebno izvršiti hitnu reviziju finansijskih iskaza za poslovnu 2019. godinu kao i vanrednu reviziju poslovanja u izbornoj 2020.godini. Na taj način bi se na transparentan način pokazalo građanima Crne Gore kako se upravljalo višemilionskim donacijama građana i privrednih subjekata. Taksativan izvještaj o tome kako je novac trošen je obavezan, jer postoji opravdana bojazan da novac nije trošen isključivo namjenski, te da je dio novca od donacija korišten u predizbornim aktivnostima DPS-a. Prema dosadašnjim iskustvima u trošenju novca za očekivati je sa visokom izvjesnošću da je dio novca od donacija završio u džepovima menadžmenta IJZ i članova NKT.

Osvježilo je, morate da podnosite račune. Na to vas obavezuju i zakoni sve ove godine.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.