Категорије
Актуелно

Ćulafić na čelu Opštine, Đukić predsjednik SO

KOALICIJE „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“ I „DEMOKRATE-DEMOS“ SKLOPILE SPORAZUM O BUDUĆOJ VLASTI U ANDRIJEVICI

ANDRIJEVICA – Čelnici koalicije “Za budućnost Andrijevice”,koju čine Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija i koalicije „Mir je naša nacija“ sastavljene od predstavnika Demokratske Crne Gore i Demosa potpisali su juče sporazum o postizbornoj saradnji, konstituisanju, organizaciji i vršenju vlasti u opštini Andrijevica. Pomenutim sporazumom definisano je da mjesta predsjednika i potpredsjednika opštine pripadnu koaliciji „Za budućnost Andrijevice“, a pozicija predsjednika lokalnog parlamenta kandidatu sa liste Demokrate – Demos. Tom prilikom nezvanično je saopšteno da će kandidat za predsjednika opštine biti nosilac liste „Za budućnost Andrijevice“ privatni preduzetnik iz redova SNP-a Željko Ćulafić Karamela, dok će se na potpredsjedničkom mjestu naći dugogodišnji odbornik i predsjednik OO Nove srpske demokratije Vesko Raketić. Takođe, nezvanično smo saznali da će kandidat za predsjednika lokalnog parlamenta biti predsjednik andrijevičkog odbora Demokratske Crne Gore profesor književnosti Mladen Đukić. Čulo se da je dogovoreno da koaliciji Demokrate-Demos, pored pozicije predsjednika Skupštine, pripadne mjesto menadžera Opštine, kao i mjesto čelnika lokalne turističke organizacije, dok će preostale funkcije raspodijeliti predstavnici Socijalističke narodne partije i Nove srpske demokratije.

Nakon potpisivanja sporazuma nosilac liste „Za budućnost Andrijevice“ Željko Ćulafić kazao je da je ovo bio istorijski datum za Vasojeviće i da je siguran da se na ovaj način otvara nova razvojna stranica čitavog kraja.

-Ovim činom buduća lokalna vlast je pokazala da ima demokratskog kapaciteta da na pravi način odgovori izazovima koji se pred njom ispostavljaju. Predstoji nam težak posao ekonomske, kulturne i duhovne obnove, ali sam ubijeđen da uz pošten odnos prema raspoloživim vrijednostima i građanima to možemo da ostvarimo – kazao je Ćulafić.

Nadu da za Andrijevicu dolaze bolji dani izrazio je i nosilac liste Demokrate- Demos Mladen Đukić rekavši da će se maksimalno zalagati da se ispoštuju interesi svih građana.


Konačni rezultati izbora DPS-SD 15 mandata
Opštinska izborna komisija saopštila je konačne rezultate lokalnih izbora u Andijevici na kojima se birao 31 odbornika za sastav lokalnog parlamenta. Potvrđeno je da je koalicija „Za Andrijevicu, za Crnu Goru! Milo Đukanović DPS-SD dobila 1.626 glasova što joj je donijelo 15 mandata. Koalicija „Za budućnost Andrijevice – SNP- NSD“ osvojila je 1.381 glas, odnosno 13 mandata. Koaliciji „Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – Mir je naša nacija Demokrate – Demos“ pripala su tri mandata sa osvojenih 310 glasova. Ove dvije koalicije sa ukupno osvojenih 16 mandata stekle su uslov da formiraju lokalnu vlast. Dosad je vlast u Andrijevici vršila koalicija DPS-SD sa 21 mandat, dok je opozicija imala 10 odborničkih mjesta.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.