Категорије
СНП

Neozbiljnost podgoričke vlasti nema granica!

Izjava za javnost potpredsjednika Odbora SNP Podgorica Bogdana Božovića

Najnoviji gaf koji je napravila podgorička lokalna uprava a tiče se angažovanja firme čiji je vlasnik osuđivano lice, govori o tome da je podgorička vlast duboko zagazila u lošu politiku upravljanja gradom i da je izgubila kompas.

Naime, gradsko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” je krajem marta ove godine potpisalo ugovor sa firmom “Toškovići”, za potrebe izgradnje prve faze sekundarne kanalizacije. Istraživački centar MANS-a je utvrdio da se na čelu te firme nalazi lice koje je osuđivano “zbog stvaranja kriminalne organizacije i utaje poreza i doprinosa”. Projekat se finansira iz kredita njemačke KfW banke, koja je saopštila da je došlo do kršenja procedure i da se projekat neće moći više finansirati iz njihovog kredita.

Postojeća situacija ukazuje na neozbiljnost i neodgovornost u radu gradske uprave. Ukoliko njemačkoj KfW banci nije bilo poznato ko je izvođač radova, nije moguće da gradski oci nisu bili upoznati sa tom činjenicom.

Pravila poslovanja banke između ostalog kažu da “ugovori koji se realizuju iz sredstava banke, ne mogu biti zaključeni sa kompanijama/licima koji su pravosnažno osuđeni za učestvovanje u kriminalnoj organizaciji…”.

Dakle, radi se, bez sumnje, o ogromnom propustu gradske uprave.

Nadamo se da će neko iz Glavnog grada smoći snage da izađe pred javnost i objasni građanima ko je odgovaran za ovu blamažu. Plate lokalnih funkcionera se finansiraju od poreskih obveznika, tj. građana Podgorice, i zato oni moraju uvijek biti spremni da građanima polože račune o svom radu. Umjesto toga, sada već imamo ustaljenu praksu u radu gradske uprave, a to je izbjegavanje odgovornosti i ne pružanja odgovora na pitanja zainteresovane javnosti. Sa takvim načinom rada se mora prestati!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.