Категорије
Актуелно

Нова фаза преговора: Лидери странака три коалиције данас о саставу Владе

Није прецизирано када ће се лидери састати, али постоји предлог да састанак буде организован током данашњег дана

Лидери три коалиције које су на парламентарним изборима освојиле већину гласова, требало би да се састану како би разговарали о свим отвореним питањима која су актуелна у овој фази преговора о формирању нове власти, одлучено је на синоћњем састанку.

Није прецизирано када ће се лидери састати, али постоји предлог да састанак буде организован током данашњег дана.

Према сазнањима ИН4С данас би требало да се састану лидери странака како би размотрили услов коалиције ”Црно на бијело”, а тиче се персоналног учешћа појединих политичара у будућој Влади.

Током синоћњих разговора, којима нијесу присуствовали лидери коалиција “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић, “Мир је наша нација” Алекса Бечић и “Црно на бијело” Дритан Абазовић, према ријечима саговорника “Вијести”, разговарано је о питањима на који начин да се формира Влада.

Истакао је да ништа конкретно није закључено, али да дијели став “да се нека питања дефинишу”.

Вијести пишу, да  је договорено да нови састанак буде у формату предсједника странака и носилаца листа и да “њима припада да расправе и договоре” отворена питања.

Предсједник Скупштине требало би да буде изабран у сриједу, 23.септембра, на конститутивној сједници.

Саговорник “Вијести” наводи да синоћ није донесена одлука ко ће бити предсједник Скупштине, наводећи да би то евентуално могло да буде учињено данас ако се постигне договор који би подразумијевао и договор о широј подјели партиципације у власти три коалиције.

Коалиција “За будућност Црне Горе” освојила је 27 мандата, “Мир је наша нација” 10, а “Црно на бијело” четири мандата.

Синоћњем састанку су у име “Коалације за будућност Црне Горе” присуствовали Славен Радуновић, Предраг Булатови, Бранко Радуловић и проф. др  Владимир Божовић, а у име Демократа Борис Богдановић, Миодраг Лекић и Момо Копривица. Коалицију “Црно на бијело” представљали су Зоран Микић, Срђан Павићевић, Зоран Миљанић и Филип Аџић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.