Категорије
СНП

Bogdan Božović poručio: Afere da dobiju sudski epilog

Vladavinu DPS-a i njihovih koalicionih partnera u Podgorici obilježile su brojne afere zbog kojih su podnijete i krivične prijave pa ćemo, kao dio vlasti na državnom nivou, insistirati da one konačno dobiju sudski epilog, saopštio je Bogdan Božović, odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada. Božović navodi da DPS funkcioniše po istoj matrici bilo na državnom ili na lokalnom nivou.
– Među brojnim aferama imamo presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju KIPS-a, po kojoj su država to jeste građani dužni da isplate odštetu ovoj firmi, ali imamo i isplate zaposlenima po osnovu sudskih postupaka koje iznose više miliona eura, a za koje niko nije odgovarao. Takođe, imamo i odluku o formiranju mjesnih zajednica, zatim sumnjive donacije u predizbornoj kampanji zaposlenima u lokalnim preduzećima. Socijalistička narodna partija nije nikada, niti namjerava da obavlja funkcije koje su u nadležnosti sudova i tužilaštva, ali smatramo da je neophodno da se stvore uslovi kako bi te institucije, koje su temelj svakog demokratskog društva, mogle slobodno da funkcionišu – smatra Božović.
On dodaje da princip nekažnjivosti za činjenje nezakonitih djela, mora prestati da postoji.
–Za većinu ovih afera već su podnesene krivične prijave i očekujemo i dajemo punu podršku nadležnim institucijama da rade posao. Pravna država mora funkcionisati i u praksi, a ne samo na papiru. Pred nama nije jednostavan zadatak jer postoje oštre podjele u društvu, ekonomija je razorena, a Crna Gora kao pravna država funkcioniše samo na papiru – kaže Božović.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.