Категорије
Друштво

Besplatni udžbenici za 3.002 đaka

OPŠTINA I OVE GODINE OBEZBIJEDILA OSNOVNA NASTAVNA SREDSTVA ZA SVE OSNOVCE

Opština Berane i ove godine, sedmi put zaredom, obezbijedila je komplete besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine. Iz Opštine Berane saopšteno je da je ukupan broj učenika 3.002, uključujući i učenike iz Niže muzičke škole, koji su drugi put obuhvaćeni ovom aktivnošću.

– Kompleti udžbenika osnovcima, povodom početka nove školske godine, od drugog do devetog razreda već su uručeni, dok će 1. oktobra, kada je zbog zbog pandemije korona virusa pomjeren zvaničan početak školske godine, biti podijeljeni udžbenici za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mjera NKT-a. Mi već sedam godina obezbjeđujemo besplatne udžbenike osnovcima i stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su djeca – istaknuto je u saopštenju Opštine Berane.

Kazali su da su svjesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine zbog loše socijalne situacije, a ove godine dodatno zbog pandemije korona virusa, te da smatraju da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.

– Ubijeđen sam da će se ova praksa Opštine Berane u budućnosti, u potpunosti prenijeti na sve opštine i gradove u Crnoj Gori – kaže predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.