Категорије
Актуелно

Комненовић предсједник општине, Арсић и Божовић потпредсједници, Петковић предсједник скупштине

Ово је саопштено на данашњем потписивању коалиционог споразума које се, у име грађански изборних листа „Народ побјеђује“, „Бокешки форум“ и „Горан Божовић Часно и одговорно за бољи Тиват“, потписали носиоци листа Жељко Комненовић, др Андрија Петковић и Горан Божовић

Жељко Комненовић ће бити предложен за предсједника општине, др Андрија Петковић зе предсједника Скупштине, а Владимир Арсић и Горан Божовић за потпредсједнике општине.

Ово је саопштено на данашњем потписивању коалиционог споразума које се, у име грађански изборних листа „Народ побјеђује“, „Бокешки форум“ и „Горан Божовић Часно и одговорно за бољи Тиват“, потписали носиоци листа Жељко Комненовић, др Андрија Петковић и Горан Божовић.

Нешто што је мало ко очекивао, десило се. Од сада ништа више неће бити исто. Коцка је бачена. Задовољство ми је да смо врло брзо постигли договор са Гораном Божовићем и Андријом Петковић. Такође захваљујем и господи из СДП, општински одбор Тиват, који нам дају подршку за обављање власти и који ће имати контролну функцију у управљању Општином Тиват. За разлику од трећелигаша који је управљао свих ових година градом, ми изводимо на терен екипу јачине Реал Мадрида или Барселоне. Сами грађани ће врло брзо видјети бенефите. Оно што смо обећали, испунићемо. Предстоји нам тежак посао. Ми нећемо водити никакве високе политике, или рјешавати државна питања. Ми смо повјерење грађана добили да рјешавамо њихове проблеме. Нико од нас не очекује да ћемо то реализовати брзо и лако. Много проблема нам оставља одлазећа власт. Наш заједнички став је да ангажујемо тиватску памет, тиватски рад и тиватско пожртвовање и зато сматрамо да ћемо брзо доћи до резултата. Грађански мир и мирна транзиција власти нам је најважнија и надамо се контруктивном ставу садашње опозиције за оно што будемо радили.

Кандидат за градоначелника ће бити биран у року од седам до десет дана. Ја честитам др Андрији Петковићу, Горану Божовићу и Владимиру Арсићу. То значи да ћемо имати ефикасну и функционалну власт која ће испунити очекивања људи који су, већином у Тивту гласали за промјене. Ми доносимо промјене, реформе, правда и једнакост за све Тивћане“ – казао је Комненовић.

„Велика ми је част што сам у име побједничке коалиције предложен за предсједника Скупштине Тивта. То је изузетно одговорна функција. Желио бих да се захвалим свим грађанима Тивта на томе што су достојанствено били учесници изборног процеса и што смо сачували грађански мир. Наши изборни програми се поклапају 100%. Онако како смо функционисали у кампањи, тако ћемо функционисати и у власти. Грешака ће бити, нико није имун, посебно онај ко ради. Али, ту смо да један другом конструктивно скренемо пажњу. Бокешком форуму и мени лично је најважније да у овом граду нико неће смјети да се осјећа лоше зато што је Хрват, Србин, Црногорац, зато што је припадник ма које вјере или нације. Бока је увијек била симбол склада различитости. И те различитости су наше велико богатство. Власт преузимамо у јако незгодном тренутку, али срећа прати храбре. Били смо храбри против једне власти која је Тиват довела на најниже гране. Наша дјела ће говорити о нама. Никаквог реваншизма неће бити. Сваки поштен чобјек имаће прилику да живи живот достојан човјека. Они који су умрљали прсте, показаће вријеме шта су радили. МИ смо спремни да одговарамо за све оно што обећавамо“ – рекао је др Андрија Петковић.

Велико ми је задовољство што потписујемо овај коалициони споразум, с обзиром на чињеницу да су у њега унешени сви принципи и начела изборне листе „Горан Божовић, Часно и одговорно за бољи Тиват“. Још већу захвалност и срећу изражавам јер смо до договора дошли врло брзо и врло лако. За два дана. Захвални смо и СДП-у што ће подржати формирање ове власти. Ово је преседан у Црној Гори. Тиват је прва локална самоуправа ђе власт конституишу локалне грађанске листе. То је јасан знак да се буди грађанска свијест и да грађани желе активније да се укључе и почну рјешавати бројне проблеме и изазове у локалној средини. Ја овим потписом гарантујем да ће наша изборна листа снажно подржати овај Споразум и да ћемо дјеловати у скалду са овим Споразумом. Честитам свима. Нека нам је са срећом, а и грађанима са нама“ – истакао је Горан Божовић.

Izvor: Радио Тиват

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.