Категорије
Актуелно

“Zbog korupcije i štetnih politika prethodnih vlada, dovedeni smo do ivice bankrota“

Najoštrije osuđujemo jučerašnju odluku Skupštine akcionara većinski državne kompanije “13. Jul – Plantaže” da udvostruči dosadašnji iznos novčane naknade predsjedniku i članovima borda direktora firme, saopštili su iz ekspertskog tima Zdravka Krivokapića.

“Razočarani smo neprihvatljivom mjerom fiskalne neodgovornosti koje ovakvi postupci pokazuju. Ovo nije stvar jeftinog populizma, već stvar principa. Svi bordovi direktora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu moraju biti svjesni ozbiljnosti i dubine ekonomske krize sa kojom se naša zemlja suočava. Zbog tekuće krize, ali još više zbog korupcije i štetnih politika prethodnih vlada, dovedeni smo do ivice bankrota. Grcamo u dugovima. Naše javne finasije su u rasulu. Pitanja sa kojima se naša privreda suočava ne tiču se privrednog rasta, već pukog preživljavanja.

Da bismo se izvukli iz ovako teške situacije, neophodno je da svi članovi naše zajednice pokažu visok stepen društvene odgovornosti – to mora da počne od vrha. Arčenju narodnih para moramo odlučno stati na kraj”.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.