Категорије
Спорт

100 godina fudbalskog kluba „Berane“

Tačno prije jednog vijeka, na današnji dan, osnovan je prvi sportski klub u Beranama – fudbalski klub „Berane“.

Svečanost povodom stotog rođendana FK „Berane“ danas nije organizovana jer će, kako je objavljeno, proslava biti upriličena nakon postavljanja reflektora na gradskom stadionu.

Fudbaleri FK „Berane“ ove godine se, nakon dužeg vremena, takmiče u Drugoj ligi Crne Gore.

„Ove godine su se stvari složile i ostvarili smo zacrtano. Nakog dužeg vremena uspjeli smo da se plasiramo u Drugu ligu što predstavlja veliki uspjeh za naš klub i Berane“, kazao je tada Nebojša Đukić, predsjednik kluba, i zahvalio se Opštini Berane na podršci.

STREETBOYS-I VJERNI KLUBU I GRADU

Navijači Berana, popularni Streetboys-i, Bakljadom na platou kod CKB banke u centru Berana navijači Berana, popularni Streetboys-i, proslavili su ulazak FK „Berane“ u Drugu ligu.

„Bilo bi mnogo bolje da smo ovo proslavili na terenu i tribinama, ali zbog situacije sa koronavirusom to u ovom trenutku nije bilo moguće“, kazali su oni tada za Berane online.

Streetboys-i su prošle godine proslavili jubilej od 25 godina postojanja (osnovani su 1994. godine), kako i dolikuje na tribinama uz pjesmu i navijanje.

Oni su vjerni klubu bez obzira na uspjehe jer tako pokazuju ljubav prema sportu i gradu, iako priželjkuju da Berane ponovo igra u Prvoj ligi.

OPŠTINA BERANE I FSCG REKONSTRUISALI ISTOČNU TRIBINU STADIONA, U PLANU I ZAPADNA

Predsjednik opšine Berane Dragoslav Šćekić i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević 2018. godine su na svečanoj ceremoniji otvorili rekonstruisanu istočnu tribinu Gradskog stadiona u Beranama.

Nakon rekonstrukcije tribine, čije su radove finansirali Fudbalski savez CG i Optšina Berane, fudbalska infrastruktura u Beranama je bogatija za trbinu kapaciteta 5.000 mjesta u sklopu koje se nalaze svi sadržaji neophodni za odgiravanje utakmica.

„U planu je rekonstrukcija i zadane tribine, čime će biti zaokružena ova lijepa sportska priča“, kazao je tada predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Izvor: Berane online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.