Категорије
Друштво

Privredni sud odblokirao račun Opštine Budva

„Ovo je jedina zakonita i moguća odluka koju je bilo neophodno donijeti. Smatram da blokada računa nije ni smjela da se desi, već da je to plod političkog pritiska bivšeg režima“, kazao je Carević „Vijestima“

Vijeće Privrednog suda kojim je predsjedavao Blažo Jovanić usvojio je prigovor Opštine Budva i time poništio rješenje od 27. maja o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja novcem koju je donio na zahtjev Ministarstva finansija.

Ta informacija potvrđena je „Vijestima“.

Ovim je nakon puna četiri mjeseca račun Opštine deblokiran, čime je omogućeno da lokalna uorava profunkcioniše.

Na računu je pet miliona eura, a radnicima se duguje avgustovska zarada.

Jovaniću su urgentna pisma da sud odluči o prihovoru uputili i novoimenovani čelnici Opštine i Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović.

foto: Vuk Lajović

„Ovo je jedina zakonita i moguća odluka koju je bilo neophodno donijeti. Smatram da blokada računa nije ni smjela da se desi, već da je to plod političkog pritiska bivšeg režima. Blokadom računa prouzrokovani su brojni problemi i šteta koju je opština Budva pretrpjela“, kazao je Carević „Vijestima“.

On je naveo da je Blokada racuna je bio politički, a ne pravni čin i to još jednom dokazuje zarobljenost institucija sistema.

„Nadležni u Privrednom sudu su ovim činom donekle ispravili grešku koja je napravljena. Da se to nije desilo, definitivno bi ušli u zonu krivične odgovornosti i uslijedili bi postupci u tom pravcu. Opština Budva će sada moći da raspolaže računima ali se postavlja pitanje naknade štete“, kazao je Carević

Dodao je da „ova zakašnjela odluka je jedina moguća u ovom trenutku jer smo izjavili prigovore i svi pravni argumenti su bili na našoj strani“.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.