Категорије
Актуелно

Кривокапић: Са представницима мањинских странака разговараћу када званично будем мандатар

Кривокапић је у изјави за Дан најавио посјету реису и надбискупу, јер, како каже, као православац поштује и друге вјере

Кандидат са мандатара проф. др Здравко Кривокапић изјавио да ће с представницима мањинских странака разговарати када његов мандат буде и озваничен.

Peder B. Helland – HopeCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Playeradvertisement

Кривокапић је у изјави за Дан најавио посјету реису и надбискупу, јер, како каже, као православац поштује и друге вјере.

„То ми је веома важно. Што се тиче разговора са политичким представницима, ти разговори већ трају на неком нивоу и динамиком која је дефинисана, и надам се да ће они што прије дати резултате. Сви знамо да има појединаца који сматрају да не треба да разговарамо прије него што и званично постанем мандатар, и ја то поштујем„, рекао је Кривокапић.

Што се тиче разговора са мањинским партијама, он би, каже, желио да у суштини имају принципе и начин како ће доћи до прерасподјеле.

„Јер ове три коалиције имају обавезу да националне партије укључе у све то, али да видимо прво те стартне позиције које ћемо испоштовати, а да се, наравно, уважи и све што је могуће у дијелу поштовања захтјева националних мањина, односно странака које их заступају“, казао је Кривокапић.

Јуче је разговарао са функционером Уједињене Црне Горе Гораном Даниловићем, предсједником Праве Црне Горе Марком Милачићем и предсједником Радничке партије Максимом Вучинићем.

Са њима је, како је саопштио, једногласно усаглашено да чим прије треба формирати владу, односно да нема много чекања кад се већ за то створе и формалне прилике.

Усагласили су, каже, да визија нове владе мора да буде отклон од постојеће, борба против корупције и криминала, поштовање владавине права и све оно што у суштини представља елементе споразума који је потписан након избора.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.