Категорије
Актуелно

Кривокапић: Имам чврсто рјешење за министра финансија

Он је рекао да до сада немају ниједан конкретизован предлог, али да ће имати највјероватније у уторак ујутро. „Направићемо анализу, усаглашавање…“ – додао је Кривокапић

Агенција за националну безбједност (АНБ) треба да буде деполитизована, са професионалцима, а не у интересу било које партије или једног човјека, казао је мандатар за састав Владе, Здравко Кривокапић, у вечерашњем гостовању у Вијестима у пола седам на ТВ Вијести.

Кривокапић је казао да има „чврсто рјешење“ када је у питању позиција министра финансија, али није желио открити о коме је ријеч.

Он је истакао да су досадашње поруке из партија нове власти, када су у питању позиције у сектору безбједности, биле изјаве поијединаца које нису обавезујуће ни за мандатара, ни за три чланице које треба да крену у конкретизацију договора за састав Владе. Казао је и да досад „нико није исказао своје жеље“ када су у питању кључне позиције у сектору безбједности.

Кривокапић је казао да је направљен динамичан план када је у питању формирање Владе, са којим су сви упознати, те да ће свака три дана имати неку новину која би требало да донесе резултате.

Он је рекао да до сада немају ниједан конкретизован предлог, али да ће имати највјероватније у уторак ујутро. „Направићемо анализу, усаглашавање…“ – додао је Кривокапић.

Он је истакао да ће три коалиције водити седам кругова преговора, и да ће у другом кругу бити прецизно дефинисани принципи и критеријуми.

„Ја нисам бунар жеља“, рекао је Кривокапић, истакавши да предложени кандидати морају превасходно бити одраз договора и да буду компетентни и доказани у свом пољу.

На питање да ли је неопходна промјена Закона о слободи исповијести у цјелини, Кривокапић је казао да је његов лични став да у доношењу закона није било добре намјере, те да зато у цјелости није добар. „Али то не значи да се не може поправити на начин како је предлагала УРА и можда неко из савјета за правна питања Митрополије. Допустимо струци да се нађе најбоље рјешење“.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.