Категорије
СНП

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković za „Dan“ o učešću te stranke u novoj vladi

Daćemo imena kada dobijemo resore

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković saopštio je za „Dan“ da ta stranka neće predlagati kandidate za članove nove vlade dok ne bude jasno koje će resore dobiti. On je istakao da SNP ima brojne kvalitetne kadrove, ali da neće licitirati imenima.

– O tome će biti obaviješten i mandatar Zdravko Krivokapić. Dakle, sačekaćemo da vidimo koje ćemo resore dobiti. U svakom slučaju, SNP ovdje ima i statutarno ograničenje. Prema statutu naše stranke, glavni odbor bira kadrove koji će biti predstavnici naše stranke u organima vlasti. To važi i za ministre. Prema tome, sačekaćemo da vidimo koje ćemo resore dobiti, pa će glavni odbor donijeti odluku – pojasnio je Joković.

On je istakao da očekuje da Crna Gora uskoro dobije novu vladu, istinski demokratsku.

U toku su pregovori o formiranju nove vlade Crne Gore. Mandatar Zdravko Krivokapić je na parlamentarnim izborima 30. avgusta predvodio koaliciju „Za budućnost Crne Gore”. Kako je Krivokapić ranije saopštio, predlog sastava nove vlade trebalo bi da bude gotov do 10. novembra.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prihvatio je ranije inicijativu nove vladajuće koalicije da za mandatara za sastav nove vlade predloži Zdravka Krivokapića. To je bio epilog prvog konsultativnog sastanka predsjednika Crne Gore sa liderima parlamentarne većine Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem.

U poslednjoj izjavi datoj TV Prva 13. oktobra, Krivokapić nije želio da otkriva ko će biti na čelu bezbjednosnih službi, ali je istakao da tu oblast treba prepustiti profesionalcima.

– Došlo je vrijeme da taj sektor treba da brine samo o bezbjednosti Crne Gore i njenih građana, da to bude kompetentan profesionalac koji ne razmišlja partijski i ne služi jednom čovjeku – kazao je tada Krivokapić.

Lideri tri opozicione koalicije su 9. septembra usaglasili principe na kojima će počivati buduća vlast, a koji, između ostalog, podrazumijevaju saradnju sa NATO-om, kao i da će odgovorno sprovoditi sve međunarodne obveze koje je država preuzela, jačati saradnju s Alijansom i predano sprovoditi sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.
Moramo prevazići ekonomsku diskriminaciju
Različitost i tolerantnost su preduslov za izgradnju mostova koji će da nas spajaju, kako bi Crna Gora bila bolje mjesto za život, kazao je mandatar Zdravko Krivokapić nakon prekjučerašnjeg sastanka sa liderom Bošnjačke stranke (BS) Rafetom Husovićem. Krivokapić je na Tviteru napisao da su svjesni da zajedničkim djelovanjem moramo prevazilaziti ekonomsku diskriminaciju, kako naši građani ne bi morali odlaziti sa svojih ognjišta.

– Povjerenje, poštovanje, razumijevanje i iskrenost treba da budu mjera našeg budućeg djelovanja. To je zaključak nakon konstruktivnog sastanka koji sam imao sa predstavnicima Bošnjačke stranke – istakao je mandatar.

Husović je kazao da će BS na sjednici glavnog odbora u nedjelju odlučiti da li će biti dio vlasti.

Sastanak sa predstavnicima medija i NVO
Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić razgovarao je juče sa predstavnicima dijela medija i nevladinog sektora. On je rekao da će saradnja sa medijima i nevladinim sektorom biti visoko na dnevnom redu nove vlade.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.