Категорије
Актуелно

Предсједници Скупштине и Општине Котор биће изабрани највјероватније до средине наредне седмице

Предсједници Скупштине и Општине Котор биће изабрани највјероватније до средине наредне седмице. За градоначелника биће предложен њен бивши челник, одборник Демократа Владимир Јокић, док је за позицију шефа локалног парламента кандидат Дејан Вукшић са листе “За бољи Котор”

Предсједници Скупштине и Општине Котор биће изабрани највјероватније до средине наредне седмице. За градоначелника биће предложен њен бивши челник, одборник Демократа Владимир Јокић, док је за позицију шефа локалног парламента кандидат Дејан Вукшић са листе “За бољи Котор”, потврђено је “Вијестима”.

На конститутивној сједници СО Котор која је одржана у уторак, одборницима су верификовани мандати, док избор предсједника Скупштине општине одложен. “Вијестима” је незванично објашњено да је постизборни договор финализован ноћ уочи сједнице, па нијесу стигли да спреме предлоге одлука, а такође један од одборника није могао присуствовати сједници.

Власт у Котору вршиће Демократе, савез “За будућност Котора” и Грађански покрет УРА, које су постигле постизборни договор.

Представници коалиције, према информацијама “Вијести”, синоћ је требало да разговарају о техничким детаљима Споразума који су постигли.

Одборник Демократа Владимир Јокић казао је “Вијестима” да је, као што су саопштили и на конститутивној сједници 20. октобра, коалициони договор о формирању власти у Котору постигнут.

“Нема више никаквих препрека за успостављање власти у складу са израженом вољом грађана Котора. Остали су само технички детаљи о којима не бих оптерећивао јавност. Оно што је сасвим сигурно јесте да ћемо најкасније до средине наредне недјеље имати изабраног и предсједника Скупштине и предсједника општине и да ћемо оно што је била воља грађана спровести у дјело”, рекао је Јокић.

Кандидат за предсједника СО Котор Дејан Вукшић из коалиције “За будућност Котора”, казао је “Вијестима” да потпуна сагласност око формирања будуће власти у Котору, коју су постигли са Демократама и ГП УРА, подразумијева да је припремљен текст принципа заједничког дјеловања, као и коалициони споразум који поред осталог предвиђа и расподјелу политичких функција.

“Документи ће бити потписани у наредних дан-два, након чега ће бити заказан наставак прве сједнице новоизабраног скупштинског сазива Општине Котор гдје ће бити изабран предсједник Скупштине, а након тога сазвана другу сједницу скупштинског сазива у року од три дана гдје ће бити изабран и предсједник општине”, казао је Вукшић.

На локалним изборима 30. августа Демократска партија социјалиста је освојила 12 мандата, Демократска Црна Гора девет, листа “За будућност Котора” седам, УРА, Социјалисти Црне Горе, Социјалдемократска партија (СДП), Социјалдемократе и Либерална партија по један мандат.

Izvor: Вијести

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.