Категорије
СНП

Delegacija SNP položila vijenac na spomenik žrtvama fašizma na Savini

DANAS JE DAN OSLOBOĐENJA HERCEG NOVOG

Herceg Novi je izvojevao oslobođenje prije 76 godina pregnućem generacija čijih se žrtava i danas sjećamo sa pijetetom. Tim povodom delegacija Socijalističke narodne partije Herceg Novi u sastavu Danijela Đurović, potpredsjednica SNP i poslanica u Skupštini Crne Gore, Vesna Samardžić, potpredsjednica SO Herceg Novi i Vaso Porobić, potpredsjednik Asocijacije mladih SNP CG, položila je danas vijenac na spomenik Bezmetković na Savini.

Naš grad su od okupatora 28. oktobra 1944. godine zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Prve bokeljske, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade. Imena palih boraca upisana su na spomen obilježjima na Sat kuli, kod Manastira Savina i na Bezmetkoviću ali moraju, vrednujući ideale za koje su se borili, ali i kao opomena sadašnjim i budućim generacijama, ostati upisana u našem sjećanju i ne samo povodom ovog datuma već u kontinuitetu.

Podsjećanja radi, Narodnooslobodilačka borba je bila upravo stremljenje ka pobjedi u kojoj je položena najveća žrtva, život rodoljuba za slobodu. Sloboda – vječiti poriv, krunski je ideal svakog čovjeka. U političkom smislu, izvojevali smo je i nakon tri decenije 30.avgusta, a trudićemo se da je i djelima koja nam predstoje zadržimo, opredijeljeni za bolje sjutra nas i mladih naraštaja, za budućnost Herceg Novog i Crne Gore.

U dobroj nadi i vjeri da ujedinjeni ka tom cilju možemo uspjeti uz podršku koju smo gotovo plebiscitarno dobili od građana Herceg Novog, Boke i Crne Gore, našim sugrađanima upućujemo srdačne čestitke povodom 28.oktobra Dana oslobođenja Herceg Novog – Hercega među gradovima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.