Категорије
СНП

U izjavi za Pobjedu, predsjednik SNP ocijenio

JOKOVIĆ: VLADA DA BUDE POLITIČKA, EKSPERTIMA FINANSIJE I EKONOMIJA

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da se njegova stranka zalaže za to da Vlada bude politička, osim za resore finansija i ekonomije, na čijem bi čelu, smatra Joković trebalo da budu eksperti.

U izjavi za Pobjedu Joković je kazao da je SNP od mandatara tražio Ministarstva rada i socijalnog staranje, poljoprivrede, prosvjete i saobraćaja, ali da će sa konkretnim imenima za te resore, izaći tek kada vide kakva će vlada biti.

-Za sada ne želimo da licitiramo sa ljudima. Tek kada vidimo da li će vlada biti 100 odsto eskpertska ili politička, izaći ćemo sa konkretnim predlozima. SNP smatra da one partije koje se zalažu za espertsku vladu, treba da daju eksperte, a one partije koje se zalažu za političku Vladu, da predlože političare, pa ćemo onda vidjeti jesu li bolji eksperti ili političari koji učestvuju u politici 23 godine – rekao je Joković Pobjedi, dodajući da su na poslednjem sastanku sa mandatarom dogovorili da razgovaraju o sastavu buduće vlade.

-Ohrabruje dogovor tri koalicije o formiranju vlade. SNP će vidjeti ponudu premijera i na osnovu toga ćemo se opredijeliti – zaključio je Joković.

Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je prošle nedelje da je na poslednjem sastanaku lidera pobjedničkih koalicija potvrđenraniji dogovor o izboru ekspertske vlade koju će, kako je rekao, podržati tri koalicije koje su pobijedile na parlamentarnim izborima,

-Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove vlade koju će podržati tri koalicije koje su pobijedile na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. Mandatar će narednih dana upoznati stranke sa vlastitim predlogom o kojem će se izjasniti stranke navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali prošle nedelje Krivokapić i učesnici sastanka – lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kao i potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Abazović je nakon sastanka rekao da je mandataru dato povjerenje i da vjeruju da će on „izabrati najbolje ljude.“

-Na nama je da u parlamentu kontrolišemo tu vladu, unapređujemo je, dajemo sugestije i predloge. Mislim da je to koncept koji je nov, ali nadam se vrlo koristan – naveo je tada lider GP URA.

Izvor: Pobjeda

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.