Категорије
Друштво

Direktoru gimnazije uručena nagrada „21. Jul“

„Drugom dobitniku ovog najvećeg opštinskog priznanja NJ. P. Episkopu Budimljansko-nikšićkom, G. Joanikiju, koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjoj dodjeli iz zdravstvenih razloga, nagrada će biti naknadno uručena, saopšteno je“

Najveće opštinsko priznanje nagradu „21. jul“, koje Opština Berane dodjeljuje na svečanoj sjednici povodom Dana opštine a koja ove godine zbog koronavirusa nije održana, uručena je danas, jednom od dobitnika, direktoru Gimnazije „Panto Mališić“ Sretenu Lutovcu.

Drugom dobitniku ovog najvećeg priznanja NJ. P. Episkopu Budimljansko-nikšićkom, G. Joanikiju, koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjoj dodjeli iz zdravstvenih razloga, nagrada će biti naknadno uručena.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je čestitao dobitnicima i iskazao žaljenje zbog toga što Visokopreosvećeni vladika Joanikije nije u mogućnosti da prisustvuje danas.

Obratio se direktoru Lutovcu, sledećim riječima:

„Ova nagrada predstavlja podstrek za budući rad i nadam se da će i dalje sačuvati nivo i značaj koji i zaslužuje“.

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović takođe se pridružio čestitkama direktoru i episkopu, i predočio da zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u zemlji ova nagrada nije uručena 21. jula.

Predsjednica Žirija za dodjelu nagrade „21. jul“ Milka Boričić čestitala je i zahvalila se u ime žirija dobitnicima koji su, kako je istakla, svojim nesebičnim radom i zalaganjem dali doprinos opštini Berane.

„Željela bih da se zahvalim u ime članova žirija Skupštini na ukazanom povjerenju, predlagačima koji su svojim predlozima omogućili da donesemo odluku i predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću na podršci u radu“, navela je predsjednica.

Direktor beranske Gimnazije kazao je da je ovo poseban trenutak za njega i da se prije svega zahvaljuje svojim kolegama iz škole koji su ga svojim potpisima podržali. Naveo je da mu je žao što danas nije prisutan i drugi dobitnik, episkop Joanikije.

„U prosveti sam ukupno 27, a na poziciji direktora već 15 godina. Drago mi je što su moje stručne reference prepoznali članovi Žirija prilikom odluke da budem jedan od dobitnika ovog najvećeg opštinskog priznanja. Nastaviću da radim na unapređenju vaspitno-obrazovnog procesa i na prepoznavanju vrijednosti koje bi trebali da imaju prosvjetni radnici“, saopštio je on.

Sastanku su prisustvovali šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnica u Službi predsjednika Ivana Milošević.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.