Категорије
СНП

Marković se zanio pa prebacuje krivicu na političku konkurenciju i crkvu

Odlazeći premijer Duško Marković nije propustio priliku da u poslednjim danima svog mandata optuži novu parlamentarnu većinu i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve za širenje virusa korona koje se dešava ovih dana.

Zaboravio je Marković patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od „neprijatelja“. Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Bilo bi dobro da Marković shvati da je pretvaranjem NKT-a u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih koraka, ovo tijelo trajno izgubilo povjerenje građana i da se propusti ne mogu nadomjestiti time što će se krivica prebaciti na političku konkurenciju i crkvu.

Prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a, odnosno političkih predstavnika trenutne opozicije koji su u njemu, i njegovo što hitnije postavljanje na zdrave osnove kako bismo se na pravi način uhvatili u koštac sa korona krizom koja hvata sve više maha.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.