Категорије
Актуелно

Завршен састанак са Кривокапићем; Радуновић: Демонтирати систем и начин запошљавања какав је имао ДПС

„Закључак састанка је да је договорено да се приступи “демонтажи ДПС система”, као и да они државни службеници који су гласачи ДПС-а не треба да брину за радно мјесто ако добро раде свој посао.“

Представници посланичких клубова парламентарне већине састали су се данас са мандатаром Здравком Кривокапићем како би се разјаснила преостала питања везана за делегирање кадрова по дубини у новој државној администрацији.

Закључак састанка је да је договорено да се приступи “демонтажи ДПС система”, као и да они државни службеници који су гласачи ДПС-а не треба да брину за радно мјесто ако добро раде свој посао.

“Завршили смо важан састанак. Направили смо договор да приступимо демонтажи ДПС система, начин запошљавања какав је имао ДПС, корупцију и непотизам и кренемо у нову епизоду за Црну Гору. Приступићемо законском рјешењу да сви руководећи кадрови у управама, предузећима прођу једну врсту реизбора, да се поново провјере њихове референце и уђу такмичење са свим грађанима који имају референце, али овог пута без онога да морају да имају књижицу ДПС-а”, казао је новинарима након састанка Славен Радуновић из ДФ-а.

Према његовим ријечима ово је новина и нешто што су дужни грађанима.

“Може да “преживи” на послу и неко ко је био за ДПС ако добро ради свој посао. Измјене Закона о јавним службеницима и намјешеницима биће урадићемо до Нове године. Мандатар ће нам испоставити састав кабинета и програм будуће Владе”, рекао је Радуновић.

Састанку са мандатаром присуствовали су Драган Ивановић (СНП), Борис Богдановић (Демократе), Милош Конатар (ГП УРА), Славен Радуновић (ДФ), Бранка Бошњак (ПзП)

Нова влада требало би да буде изабрана на сједници црногорског парламента која је заказана за 2. децембар.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.