Категорије
СНП

Ne dozvoljavamo napade na vladiku Joanikija

Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane i potpredsjednik SNP CG

Duboko sam svjestan činjenice da su promjene, koje su se desile 30. avgusta donijele velika očekivanja građana u pravcu neminovnosti promjena. Takođe, u potpunosti razumijem želju svih političkih partnera pobjedničke koalicije da na svoj način doprinesu nekom novom imidžu naše države.

U takvom poimanju demokratije dozvoljene su i kritike na račun pojedinaca ili partija, koje skupa treba, već od 2. decembra da kreiraju neki drugi ambijent, daleko od politike DPS-a i njegovih partnera.

Lično smatram da je krajnje vrijeme da se suzdržimo i zaustavimo te i takve napade i da oštricu svoje političke borbe usmjerimo u drugom pravcu. Zato pozivam sve predstavnike partija da prekinemo sa rječnikom uvreda, iznošenja neprovjerenih izjava, koje nanose štetu novim promjenama.

Posebno smatram neumjerenim napade bilo koje vrstu na našu Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike. Vjerujem da dijelim mišljenje većinske Crne Gore ako kažem da je, braneći svoje manastire i svetinje, naša crkva dostojno branila i skupa sa svojim narodom i različitim političkim subjektima, odbranila ime, istoriju i ugled naše države.

Ja, kao vjernik, pripadnik Eparhije budimljansko-nikšićke sa posebnim poštovanjem se odnosim prema svemu onome što je vladika Joanikije uradio za našu, Srpsku pravoslavnu crkvu i svoje vjernike, a samim tim i svoju državu.

Imam ličnu potrebu da, kao trenutni predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore iskažem svoje lično protivljenje iznošenju uvredljivih, neutemeljenih informacija u pravcu napada na ogroman autoritet, ime i dostojanstvo našeg vladike Joanikija.

Takođe, pozivam, kako mandatara, tako i pripadnike pojedinih političkih struktura da se razgovori vode isključivo na dogovorenim sastancima, u prijateljskoj i demokratskoj atmosferi, uz obostrano uvažavanje i čuvanje ljudskog i profesionalnog dostojanstva svakog od nas. Na taj način izbjegavamo i nepotrebno medijsko eksponiranje i polemisanje.

Mnogo bitnija je sloga, koja i predstavlja način donošenja zajedničkih i krupnih odluka. O tome bi morali svi duboko da razmislimo, a posebna odgovornost je na mandataru i predstavnicima pobjedničkih koalicija, ponavljam, uz poštovanje žrtve, političke i narodne borbe, te svega što se dešavalo u prethodne tri decenije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.