Категорије
СНП

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

NEDOPUSTIVO DALJE ODLAGANJE OTVARANJA GRADSKOG POZORIŠTA

Zbog čestih izmjena tenderske dokumentacije koje su vršene u poslednjih nekoliko mjeseci, Podgoričani ni do kraja ove godine, a vrlo vjerovatno ni sledeće, neće dobiti Gradsko pozorište.

Tenderska dokumentacija je samo u oktobru mijenjana tri puta, a to se dešavalo i u julu, avgustu, septembru. Poslednja izmjena izvršena je 2. novembra.

Podsjećamo da je ugovor o izgradnji Gradskog pozorišta sa preduzećem “Cijevna comerc” zaključen 6. oktobra 2016, a da je kao rok završetka radova bio predviđen 17. oktobar 2018. Zbog problema u tehničkoj dokumentaciji, tj. Glavnom projektu, zaključen je aneks sa novim rokom završetka radova 5. januara 2019. Ni ovaj rok nije ispoštovan, a iz Glavnog grada je saopšteno da je planirana izmjena Glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme.

Ugovorena vrijednost opremanja Gradskog pozorišta, bez scenske tehnike, opreme i opremanja enterijera, prvobitno je iznosila 3,9 miliona eura.

Kamen-temeljac za Gradsko pozorište, na mjestu nekadašnjeg kultnog bioskopa “Kultura”, polagan je dva puta. Poslednji put je to učinjeno uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne u Glavnom gradu na ozbiljnost i odgovornost u ovom slučaju jer se više ne može dopustiti igranje sa glumcima Gradskog pozorišta, kao i sa građanima Podgorice iz čijih džepova se ovaj projekat finansira. Vrijeme je da Podgorica dobije Gradsko pozorište kakvo odavno zaslužuje, a novo prolongiranje rješavanja ovog pitanja ne može naići na opravdanje.

Foto: podgorica.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.