Категорије
СНП

DPS da prestane sa partijskim zapošljavanjem

👉 Odlazeća vlast nastavlja da zbrinjava partijske kadrove, za šta su dokaz 53 oglasa i konkursa koja je raspisala Uprava za kadrove u poslednjih deset dana.

Ovo je nastavak višedecenijske prakse DPS-a, koja očigledno ne haje za ekonomsku krizu koja vlada u državi i na sve načine pokušava da novoj vlasti što više oteža poziciju.
DPS se očigledno trudi da zakomplikuje stvari novoj Vladi, ali isto tako želi i da osigura svoje članove kako bi se nekih narednih izbora što lakše “vratila u sedlo”.

Nastavak prakse “jedan zaposleni – četiri glasa”, koji je proklamovan kroz aferu “Snimak”, u ovakvim radnjama dobija svoju punu formalizaciju.

Budžet Crne Gore je gotovo prazan i vjerovatno će morati da pretrpi ozbiljnu racionalizaciju, što je i mandatar Krivokapić najavio smanjenjem broja budućih resora u Vladi. Zbog toga nova vlast, odmah po stupanju na dužnost, mora preispitati sva ova zapošljavanja jer konkursi i oglasi raspisani nakon konačnog proglašavanja izbornog rezultata moraju proći reviziju.

Smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama je obaveza iz Plana optimizacije javne uprave koji je prethodna vlast nevoljno sprovodila, a sada otvoreno radi protiv njega ne mareći za kritike koje ćemo dobiti od Evropske komisije i za štetu koju će to proizvesti za državu.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva DPS da prestane sa uhljebljavanjem svojih kadrova, da ne stvara dodatne probleme dolazećoj Vladi i da se zaista ponaša u skladu sa deklarisanom namjerom da će omogućiti što lakšu tranziciju vlasti. To je neophodna pretpostavka kako bismo što jednostavnije prebrodili teške dane koji su pred nama, a koje su prouzrokovale neviđena zdravstvena i ekonomska kriza.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.