Категорије
Друштво

СЛАВА БОГУ: Владика Јоаникије побиједио коронавирус, лијечење успјешно приведено крају

Епископ ће по препоруци љекара започети контролисан и постепен повратак пастирским дужностима

Након спроведених контролних лабораторијскох, дијагностичких и физикалних прегледа љекари су изразили задовољство добрим општим стањем Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске Јоаникија, и констатовали да је лијечење успјешно приведено крају, објављено је на епархијском сајту.

Серолошким тестом утврђено је одсуство IgM и присуство IgG антитијела, те се може рећи да је организам створио имунитет на корона вирус.

По тренутно важећим епидемиолошким мјерама законски период самоизолације епископа Јоаникија је истекао, а такође и период изолације намијењен за одмор и опоравак који је одређен од стране љекара.

Епископ ће по препоруци љекара започети контролисан и постепен повратак пастирским дужностима.

Овим путем у име Епископа Јоаникија, као и у име Епархије будимљанско-никшићке изражавамо захвалност менаџменту и медицинском колективу Опште болнице Беране, на уложеном труду и показаном професионализму приликом потребних дијагносточких прегледа и пружања медицинских услуга за вријеме Епископовог кућног лијечења. Особиту, срдачну благодарност исказујемо љекару Епископа, ђакону др Никодиму Раденовићу и медицинским сестрама Бранки Делевић и Дијани Чукић, објављено је на сајту Епархије Будимљанско никшићке.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.