Категорије
СНП

Učiteljica iz Ulcinja politički zloupotrijebila đake

Socijalistička narodna partija poziva još uvijek aktuelnog ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na očiglednu zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše koja je na FB profilu objavila fotografiju svojih đaka sa prekštenim rukama koji oponašaju orla sa albanske zastave.

Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole Boško Strugar da prekrste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticanju na podjele i tome slično.

Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

Valja se podsjetiti da je ministar Šehović koji za par dana to više neće biti, zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.