Категорије
СНП

Ivanović (SNP): Privesti pravdi one koji su putem malverzacija i organizovanog kriminala stvarali ličnu dobit!

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i šef kluba poslanika partije Dragan Ivanović, istakao je da građani očekuju od nove Vlade da će sve institucije u društvu raditi svoj posao i da će zaživjeti pravna država.

„Po mom mišljenju, otuda i najava mandatara da će biti privedeni pravdi svi oni koji su nezakonito a u svom interesu privatizovali ovu državu, a na veliku štetu njenih građana. Otuda mandatar kaže da je korupcija rak-rana svakog društva, jer u svim izvještajima međunarodnih institucija se ističe problem sistematskog prisustva korupcije, koja kao takva usporava dalji ekonomski razvoj društva“.

Ivanović je ocijenio da mandatar, u ekspozeu, s pravom navodi da „smo prepoznati kao prostor sa ozbiljnim implikacijama rizika transnacionalnog organizovanog kriminala, gdje je posebno naglašena aktivnost organizovanih kriminalnih grupa koje, kako je poznato, krijumčare narkotike i aktivno ugrožavaju nacionalnu bezbjednost“.

„Ta borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, koja će biti jedan od prioriteta nove Vlade, u svakom slučaju ne mogu biti revanšizam… kao ni privođenje pravdi onih koji su putem malverzacija i organizovanog kriminala stvarali ličnu dobit. Zato se pominju i finansijske istrage o porijeklu imovine u svim očiglednim slučajevima nesrazmjerno stečene koristi u vidu imovine i prihoda“, istakao je Ivanović.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.