Категорије
Друштво

Сјутра молитвени спомен: Четрдесет дана од упокојења нашег митрополита Амфилохија

Света Литургија ће бити затворена за све новинарске екипе, а биће обезбјеђен директан видео и аудио пренос који ће се емитовати путем интернет сајтова Митрополије и радија Светигоре

Поводом 40 дана од упокојења блаженопочившег Архиепископа цетињског, Митрополита црногорско-приморског и Егзарха Светог Трона Пећког Амфилохија (Радовића) обавјештавамо сву пуноћу црквену и цјелокупну јавност да ће се молитвени спомен обавити у недељу 6. децембра 2020. године, на празник светог Амфилохија Иконијског, његовог небеског покровитеља служењем светих литургија и четрдесетодневног помена у свим парохијским и манастирстирским црквама у Митрополији црногорско-приморској и Епархији будимљанско-никшићкој, објављено је на сајту Митрополије.

У Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици тога дана биће служена Света архијерејска Литургија у којој ће учешће узети више архијереја Српске Православне Цркве.

Имајући у виду озбиљно епидемиолошко стање у Црној Гори, а сходно препорукама надлежних здравствених институција и званичним ставом и благословом наше Цркве, Литургији ће присуствовати искључиво свештенство и монаштво, док ће свим вјерницима бити омогућено да током цијелог дана прилазе и поклоне се гробу блаженопочившег митрополита Амфилохија, помоле се и запале свијећу за покој његове душе.

Света Литургија ће бити затворена за све новинарске екипе, а биће обезбјеђен директан видео и аудио пренос који ће се емитовати путем интернет сајтова Митрополије и радија Светигоре.

Налазећи се у периоду божићног поста, када је духовни живот сваког вјерника интензивнији и духовно садржајнији, подсјећамо да се за све духовне потребе које вјерници имају, као и у претходном периоду, интересују код својих парохијских свештеника.

У нади да ће Једини Човјекољубац и истински Љекар душа и тијела наших Господ Исус Христос што скорије спасити род људски од овог и других искушења које су задесиле цио свијет, молимо Му се и да упокоји душу вјерног слуге свога блаженопочившег митрополита и оца нашега Амфилохија.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.