Категорије
Друштво

Budžet projektovan na 10,7 miliona eura

Uz protivljenje odbornika koalicije DPS-SD-BS, vladajuća većina, koju čine predstavnici koalicije Zdravo Berane i Demokratske Crne Gore, usvojila je juče na sjednici lokalnog parlamenta odluku o budžetu Opštine Berane za narednu godinu. U uvodom izlaganju sekretar Sekretarijata za finansije Bojan Radošević napomenuo je da je budžet zacrtan na 10.700.000 eura, od čega će se, prema planu, za operativne troškove potrošiti 6.633.600 eura, a za kapitalne investicije 1.819.400 eura. Kazao je da je planirani budžet duplo veći u odnosu na period od prije šest godina kada je DPS izgubio lokalnu vlast u Beranama. Naglasio je da je to pokazatelj da se Berane razvija i da će se tako nastaviti i u narednom periodu, i pored otežavajućih okolnosti izazvanih pandemijom virusa korona.

Sa njim se saglasila i odbornica SNP-a Jasna Knežević, ističući da je budžet planiran na realnim osnovama i u skladu sa zakonom o čemu govori i saglasnost Ministarstva finansija.

– I ovaj plan budžeta govori da se aktuelna vlast u Beranama ima sa čim pohvaliti i da razmišlja o razvoju opštine. Sredstva su raspoređena u skladu sa zahtjevima i mogućnostima, tako da će naša Opština i u buduće biti pozitivan primjer kako se troše sredstva poreskih obveznika – istakla je Knežević.

Slično mišljenje iznio je i odbornik Nove Srpske demokratije Vladan Folić, navodeći da je vrijeme za nama pokazalo da lokalna vlast radi pošteno i odgovorno, a da DPS koči razvoj Berana.

-I ova projekcija budžeta svjedoči da Opština domaćinski usmjeravala sredstva za unapređivanje života i rada u svim oblastima, dok predstavnici DPS-a, kao i ranijih godina pokušavaju da zakoče sve važne investicije potrebne našem gradu – kazao je Folić.

Njegov partijski kolega Bogdan Fatić kazao je da plan budžeta predstavlja spisak želja lokalne uprave i da on nema realno utemeljenje.

-Ovom budžetu nedostaje razvojna komponenta. On se neće sigurno ostvariti onako kako je planiran, kao što to nije bio sličaj ni ranijih godina – kazao je Fatić.

Šćekić: Pošteno i domaćinski
Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je u završnoj riječi u ime predlagača kazao da su sve optužbe predstavnika DPS-a na račun trošenja sredstava i realizacije projekata zlonamjerne i da ne udu u prilog razvoju Berana.

– Mi vodimo računa o svakom građaninu o čemu govori i ova projekcija budžeta. Radimo pošteno i domaćinski kako bi udovoljili svim potrošačkim jedinicama. Uz to grad je preporođen. Sa druge strane, oni koji nas danas kritikuju su za vrijeme vladavine DPS-a enormno zaduživali

opštinu. Mi te dugove danas moramo da vraćamo i da obezbjeđujemo novac za normalno funkcionisanje lokalne uprave. U tome i uspijevamo i siguran sam da će iduća godina, bez obzira na otežavajuće okolnosti, biti godina velikih investicionih ulaganja u Beranama –naglasio je Šćekić.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.