Категорије
Актуелно

Кривокапић: Митрополит Амфилохије најзначајнија личност послије Његоша

Та лична димензија је посебан осјећај који човјек не може да искаже просто ријечима. И можда је тај мој и његов загрљај послије побједе на изборима најбоље свједочанство нашег односа

Усвајањем измјена Закона о слободи вјероисповијести стављена је тачка на све размирице у Црној Гори и надам се да ће то бити почетак помирења грађана ове државе. Народ је још једном побиједио. Политичка корупција, којој је и овога пута прибјегао ДПС, желећи да Скупштину доведе у пат позицију, није успјела. То је доказ да Устав више није у надлежности ДПС-а, него грађана, рекао је у интервјуу за Глас Српске предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Одговарајући на питање колики је губитак за њега лично, али и за Црну Гору, недавна смрт митрополита Амфилохија, премијер је оцијенио да ће сви више цијенити митрополита након његове смрти, преноси сајт МЦП.

“Он је био вансеријска личност, која је, по мом мишљењу, најзначајнија послије Његоша. Оставио је бројна дјела, нека су видљива, нека невидљива, као и све у животу, али она видљива представљају свједочанство, које је неизбрисиво. Не само у његовим бројним књигама које је издао, теолошким расправама које је имао, него и овим видљивим земаљским, а то су прије свега обновљене цркве и манастири и два велелепна храма, у Подгорици и Бару. Та лична димензија је посебан осјећај који човјек не може да искаже просто ријечима. И можда је тај мој и његов загрљај послије побједе на изборима најбоље свједочанство нашег односа”, закључио премијер Кривокапић.

Након изборне ноћи у којој је опозиција у Црној Гори прогласила побједу на парламентарним изборима у већини црногорских градова Кривокапић, који је предводио коалицију За будућност Црне Горе, дошао је у Храм Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје га је дочекао митрополит Амфилохије.

Izvor: https://www.in4s.net


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.