Категорије
СНП

Шћекић: Нећу се кандидовати за предсједника СНП-а, подржаћу Јоковића

“Нећу се кандидовати јер имамо кандидата. Јоковић је једини кандидат који ће имати моју недвосмислену подршку, јер је својим радом, поштењем и одговорношћу заслужио да буде и у другом мандату предсједник СНП-а”

Редовни конгрес Социјалистичке народне партије (СНП) одржаће се најдаље до августа ове године, а најизвјеснији и једини кандидат, за сада, за лидерску позицију те странке је, сазнаје Дан, Владимир Јоковић, досадашњи предсједник.

Потпредсједник СНП-а Драгослав Шћекић негирао је за Дан незваничне информације да ће и он, поред Јоковића, бити кандидат за предсједника партије.

Кратко је казао да се неће кандидовати за предсједничку функцију, већ да ће његова недвосмислена подршка и овога пута бити за Јоковића.

“Нећу се кандидовати јер имамо кандидата. Јоковић је једини кандидат који ће имати моју недвосмислену подршку, јер је својим радом, поштењем и одговорношћу заслужио да буде и у другом мандату предсједник СНП-а”, поручио је Шћекић.

Лидер партије Владимир Јоковић није ни потврдио нити демантовао да ће се поново кандидовати за најважнију функцијуу СНП-у, али је истакао да ће и то питање, као и многа друга бити плод договора свих у партији.

“Конгрес СНП-а мора бити прије августа ове године. У питању је редовни конгрес, који се одржава на сваке четири године. Он ће се организовати, али за сада још не размишљамо о томе у партији. Оно што је извјесно је да ће бити у року, значи најкасније до 13. августа ове године”, казао је Јоковић.

Што се тиче осталих кандидатура за предсједника из његове странке, Јоковић наглашава да је сада рано о томе говорити.

“Сигурно је да у СНП-у неће бити подјела већ ће свако питање па и то, као и до сада, бити плод договора. А хоћу ли се ја кандидовати опет, видјећемо јер имамо стриктну процедуру у СНП-у и по том питању”, казао је актуелни лидер СНП-а.

Јоковић је за предсједника партије изабран 13. августа 2017. године на Осмом конгресу партије. У гласању је тада учествовало 429 делегата, од којих је за Јоковић гласало 224, Снежану Јоницу 199, а Горан Дашић је добио четири гласа. Два листића су била неважећа.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.