Категорије
Друштво

Zahvaljujući saradnji opština HN i lokalnih privrednika obezbijeđena pomoć za 300 porodica

HERCEG NOVI – Zahvaljujući saradnji Opštine Herceg Novi i lokalnih privrednika, koji su donirali 7.000 eura, obezbijeđeno je 300 paketa pomoći za porodice u stanju socijale potrebe. Prema riječima potpredsjednice lokalne samouprave Vesne Samardžić, privrednicima i kompanijama koji posluju u Herceg Novom poslat je apel da učestvuju u ovoj akciji i da, u granicama svojih mogućnosti, doniraju sredstva ili obezbijede donacije u vidu osnovnih životnih namirnica. Apelu se odazvalo 28 kompanija, od kojih je prikupljeno 4.500 eura i oko 2.500 eura u hrani i sredstvima za higijenu, kaže Samardžić i dodaje da su paketi sa osnovnim životnim namirnicima uručeni porodicama u stanju socijalne potrebe tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

– Želim da se zahvalim svima koji su podržali ovu akciju kako u svoje tako i u ime Opštine Herceg Novi. Uprkos teškoj godini koja je za nama zajednički smo pokazali da humanost postoji i da u teškim trenucima svi zajedno možemo pomoći i obradovati što više onih porodica kojima je potrebna naša pomoć – poručila je potpredsjednica Samardžić.

Pored donacije za 300 porodica kompanija „Briv Construction” pomogla je finansijskim sredstvima Dnevnm centaru za osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju, te nevladinim organizacijama „Nova šansa”, „Kolo srpskih sestara” i „Zrak sunca”.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.