Категорије
СНП

Danijela Đurović, potpredsjednica SNP CG

UJEDINJENE, MOŽEMO BITI PREPREKA SVAKOJ DISKRIMINACIJI

Gnusni napadi na ministarku Bratić, kao i nedavno na poslanicu Zoronjić su najeklatantniji primjeri u kakvom ostrašćenom i primitivnom društvu živimo. Ovo ne da je za osudu, već za pod hitno iznalaženje i procesuiranje kreatora i nalogodavaca ove besprizorne karikature. Svako ima pravo da gaji lične simpatije ili antipatije prema bilo kome, ali uvrede i prijetnje na osnovu polne, nacionalne i vjerske pripadnosti ne smiju se tolerisati, već urgentno procesuirati.

Danas su na udaru koleginice Bratić i Zoronjić, a sutra ko zna ko. Ako se zbog svog političkog i nacionalnog opredjeljenja napadaju žene na najvišim funkcijama u našem društvu, možete zamisliti kroz kakvu agoniju i torturu prolaze ostale žene u Crnoj Gori.

Kao članica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost aktivno djelujem na osnaživanju žena i njihovom većem angažmanu u političkom životu i svim društvenim sferama. Na žalost ovakvi incidenti unazađuju naš rad i demotivišu žene od većeg uključivanja.

Ako želimo biti istinski, a ne samo deklarativno, razvijeno društvo koje poštuje i implementira evropske vrijednosti, onda moramo dati snažan odgovor na svaku diskriminaciju, omalovažavanje i uvredu. Žene su najsnažniji oslonac našeg društva i ujedinjene i solidarne bićemo nezaustaviva prepreka svakom šovinizmu, mizoginom djelovanju, političkoj, nacionalnoj i vjerskoj diskriminaciji.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.