Категорије
Актуелно

Објављен Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савјета РТЦГ

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић објавио је Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савјета РТЦГ, на основу члана 36 Закона о националном јавном емитеру Радио и Телевизија Црне Горе

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић објавио је Јавни позив за предлагање кандидата за чланове Савјета РТЦГ, на основу члана 36 Закона о националном јавном емитеру Радио и Телевизија Црне Горе.

Кандидате за чланове Савјета предлажу: универзитети у Црној Гори, Црногорска академија наука и умјетности и Матица црногорска, националне установе културе и невладине организације из области културе, Привредна комора Црне Горе и удружење послодаваца које је заступљено у Социјалном савјету, невладине организације из области медија, осим удружења емитера, невладине организације из области заштите људских права и слобода, које се баве остваривањем и заштитом: националне, родне и укупне равноправности; права на здраву животну средину; права потрошача; права лица са инвалидитетом или права на образовање и социјалну заштиту, синдикати који су заступљени у Социјалном савјету, као и Црногорски олимпијски комитет и Црногорски параолимпијски комитет”, наводи се у саопштењу Скупштине.

Члан Савјета РТЦГ може бити афирмисани стручњак из области која је релевантна за обављање дјелатности РТЦГ (новинарство, умјетност, култура, аудиовизуелна медијска дјелатност, социологија, историја, право, економија и др.), који је држављанин Црне Горе, има пребивалиште у Црној Гори, најмање ВИИ-1 ниво квалификације образовања и најмање пет година радног искуства у области релевантној за обављање дјелатности РТЦГ.

Такође, Административни одбор Скупштине Црне Горе је на сједници одржаној 28. јануара 2021. године сходно члану 32 Закона о националном јавном емитеру утврдио Образац – Предлог за именовање члана Савјета Радио и телевизија Црне Горе, који је доступан на сајту.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.