Категорије
Спорт

Lalošević: Džudo je izuzetno značajan sport za našu državu

Džudo je izuzetno značajan sport za našu državu, o čemu svjedoči i njegova visoka pozicioniranost u kategorizaciji sportova – ocijenio je direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević na sastanku sa rukovodstvo Džudo saveza Crne Gore, predsjednika Andriju Čađenovića i Lazara Dakovića.

– Raduje me što mogu ponosno istaći i da se među perspektivnim sportistima i stipendistima tadašnjeg Ministarstva sporta i mladih, a sada Uprave za sport i mlade, nalaze upravo i džudisti, koji su Crnoj Gori donijeli ogromne radosti – kazao je Lalošević ovom prilikom.

Tokom razgovora bilo je riječi o budućim aktivnostima Džudo saveza. Ovaj savez uskoro očekuju Olimpijske igre i kvalifikacioni turniri u Češkoj, Gruziji i Turskoj, kao i prvenstvo Evrope za seniore u Portugalu.

Kako se navodi u saopštenju, ispoljena je želja i nada da se ponovo pojavi takmičarka ili takmičar, kao što je bila mlada Jovana Peković, koja je postala šampionka na Evropskom prvenstvu za seniorke do 23 godine.

Apostrofirana je i potreba jedinstva svih džudista u Crnoj Gori, kako bi se eventualne razlike odstranile i ovaj sport dostigao visoke domete.

Izvor: https://www.pobjeda.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.