Категорије
Актуелно

Kina je zvanično odobrila Crnoj Gori donaciju od 30.000 doza Sinofarmove vakcine koja uskoro treba da stigne u našu zemlju, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kina je zvanično odobrila Crnoj Gori donaciju od 30.000 doza Sinofarmove vakcine koja uskoro treba da stigne u našu zemlju, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Uprkos ograničenosti kapaciteta proizvodnje vakcina u Kini i globalno, i relativno malom obimu realizovane vakcinacije u ovoj zemlji u odnosu na brojnost njenog stanovništva, Kina je odlučila da, nakon direktnog kontakta od strane naše Vlade, odobri Crnoj Gori navedene količine vakcina. Imajući u vidu spomenutu proizvodnu ograničenost i činjenicu da je više od 40 zemalja zatražilo pristup kineskoj vakcini, sa posebnim zadovoljstvom i zahvalnošću dijelimo sa našom javnošću potvrdu da su kineske vlasti podržale svoje domaće proizvođače da pregovaraju sa našim nadležnim organima o nabavci i da nam odobre navedene količine vakcine, i to u formi donacije“, ističe se u saopštenju Vlade.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.