Категорије
СНП

Vukić: Katnić nema nikakvo pravo da drži kao taoce građane i državu

Poslanik SNP-a u Skupštini Crne Gore Dragan Vukić reagovao je na izjavu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kojom uslovljava parlamentarnu većinu da će dati ostavku ukoliko na funkcijama ostanu Zoran Lazović, Goran Radonjić i drugi.

On je poručio da Milivoje Katnić nema pravo da drži kao taoce državu i građane, već treba da oslobodi prostor za odvijanje potrebnih procesa koji će dovesti do sveukupnog napretka.

“Smatram da Milivoje Katnić nema nikakvo pravo da drži kao taoce građane i državu, već je neophodno da oslobodi prostor za odvijanje potrebnih procesa koji će dovesti do sveukupnog napretka. Dakle, nikakva uslovljavanja neće proći. Katnić, kao i Lazović i Radonjić treba da podnesu ostavke”, kazao je Vukić za BORBU.

Ranije danas je Socijalistička narodna partija saopštila da nema dilemu kada je u pitanju borba protiv korupcije i kriminala. U tom pravcu smatraju hitnim i neodložnim odlazak glavnog specijalnog tužioca jer je evidentno da je za vrijeme njegovog mandata Crna Gora prepoznata kao država korupcije i kriminala, u kojoj policija i tužilaštvo nijesu radili svoj posao, nijesu htjeli ili nijesu smjeli da se uhvate u koštac sa mnogobrojnim korupcionaškim i mafijaško-bosovskim aferama, koje su tresle državu.

Upravo zbog toga smatraju da je Milivoje Katnić poslednja osoba koja ima moralnog, tužilačkog, pravnog ili bilo kog drugog osnova da uslovljava i ucjenjuje novu crnogorsku Vladu.

Cilj SNP-a je da uđu u Evropsku uniju, i upravo iz tih razloga su potrebni nezavisno pravosuđe, tužilaštvo i sudovi, kao što policija ne smije i ne može biti u službi jednog čovjeka ili u direktnom kontaktu i saradnji sa kriminalnim pojedincima ili grupama.

Učiniće sve da se realizuju obećanja koja smo dali biračima, a koja još uvijek nijesu sprovedena u djelo.

Nekorumpirano, nezavisno pravosuđe, uz organe policije koji će služiti građanima i državi, nemaju alternativu.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.