Категорије
Актуелно

Проф. Споменка Николић: Циљ нашег покрета је да омогући младима да остану у свом родном граду. За младе Никшића, за живот Никшића, ЗА БУДУЋНОСТ НИКШИЋА!

Млади су најважнији ресурс града и свака аномалија уочена на том пољу је веома значајна. То се тиче највише напуштања младих овога града, одлажења у иностранство, регион или друге градове Црне Горе, а све у потрази за бољим животом. Разлози за напуштање су бројни: биједа, несигурност, апатија и безнање које влада већ дуго времена. А последице дугорочне.

Никшића постепено постаје град средње и старије генерације. Ја сам и сама родитељ своје дјеце и знам шта значи ако вам дјеца искажу жељу да негдје другдје наставе свој живот. Сигурна сам и увјерена да моји суграђани не желе да њихова дјеца одлазе из Никшића! Решење за овај проблем је озбиљан акциони план за младе Никшића, план који дефинише проблеме и нуди конкретна решења.

Што више младих напушта град, то ће опоравак Никшића бити тежи. Зато је циљ нашег покрета да омогући младима да остану у свом родном граду. За младе Никшића, за живот Никшића, за будућност Никшића!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.